Práca musí človeka baviť. Alebo by aspoň mala.

Hovorí sa, že nie sú to pondelky, čo človek neznáša – je to jeho práca. Je to naozaj tak, ak robíme niečo, čo nás nebaví a nenapĺňa, pracovné povinnosti sa pre nás stávajú hotovou nočnou morou. A tak je to aj v prípade, ak si zvolíme zamestnanie, ktoré nám je “proti srsti” a nesúhlasí s typom našej osobnosti. 

Článok pokračuje pod videom ↓

O type osobnosti INFJ sme už písali. Ide o ojedinelý typ, ktorý majú len 2% populácie. Ak ste sa však v popise tejto osobnosti našli, nájsť si to “pravé” zamestnanie pre vás môže byť náročnejšie, než pre kohokoľvek iného.

Je preto veľmi pravdepodobné, že “obyčajná” práca vás nebude nikdy napĺňat. Potrebujete maximálnu flexibilitu – a to nie len časovú, ale celkovú. Potrebujete zamestnanie, v ktorom budete môcť naplno rozvinúť svoju kreativitu, no zároveň budete mať k dispozícii vždy nejaké oporné body, ktorých sa budete môcť pridržať.

Unsplash.com/Vil Son

Potrebujete zamestnanie, v ktorom budete s ľudmi “tak akurát”. Milujete totiž samotu, ale keď jej je príliš, hlavou vám začínajú víriť myšlienky, ktoré tam nemajú čo robiť. Áno, ľudia s typom osobnosti INFJ možno sú plní paradoxov, no ich osobnosť je absolútne ojedinelá a nádherná.

Aké povolania sú teda pre tento typ osobnosti tie pravé? Medzi psychológmi vo všeobecnosti prevláda názor, že by ste mali siahnuť po niektorej z nasledovných profesií:

  1. Life coach
  2. Profesor
  3. Zubár
  4. Oblasť alternatívnej medicíny
  5. Psychológ
  6. Psychiater
  7. Sociálny pracovník
  8. Hudobník
  9. Herec
  10. Spisovateľ
  11. Grafický dizajnér
  12. Architekt
  13. Fotograf
  14. Sociológ
  15. Edukačný poradca

Tak čo poviete? Či už máte typ osobnosti INFJ alebo ste vo všeobecnosti introvert, dokážete si predstaviť, že by ste vykonávali niektoré z týchto zamestnaní?

Pozri aj: 18 problémov ľudí, ktorí majú spoločenskú povahu, ale zároveň sú aj plachí a introvertní

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov