Foto: Unsplash/SJ Objio

S pozitívnym nastavením mysle je život hneď krajší.

Určite ste si už aj sami na sebe všimli, že keď je nastavenie vašej mysle pozitívne, všetko je zrazu akési lepšie, krajšie a jednoduchšie. Ako sa však naladiť na vlnu pozitivity, a nenechať sa ničím rozhodiť? Pomôžu vám nasledovné tipy.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál The Minds Journal zverejnil 12 návykov tých najpozitívnejších ľudí. 

#1 Očakávajú, že ich plány vyjdú. Keď sa do niečoho púšťajú, dajú do toho všetku svoju pozitívnu energiu a nadšenie – a presne to je dôvodom, prečo im všetko, čoho sa chytia, vyjde. 

#2 Neboja sa zlyhaní. Keď im niečo nevyjde, neberú to ako žiadnu tragédiu – práve naopak. Poučia sa z toho a sú za to vďační ako za skvelú životnú lekciu. 

#3 Neustále sú zaneprázdnení. Samozrejme, že vedia aj oddychovať, no všetok svoj čas venujú niečomu zmysluplnému a niečomu, čo im niečo prináša. Aj z toho pramení ich neuveriteľná spokojnosť. 

#4 Majú chuť neustále sa zdokonaľovať. Osobnostný rast je ich životným štýlom a ich záľubou. Nedokážu si predstaviť ani jediný deň bez toho, aby pre seba niečo nespravili. 

#5 Nečakajú na zmeny – oni zmeny vytvárajú. Čakať so založenými rukami na to, že sa ich sny splnia, nie je nič pre nich. Tvrdo na sebe pracujú, a preto žnú úspech za úspechom. 

Photo by Andre Moura from Pexels

#6 Vedia, ako nechať veci ísť. Keď im niečo nevyjde, vedia, že je to len preto, že niečo ešte lepšie je už na ceste k nim.

#7 Vedia, že šťastie neprichádza len tak – musia si ho vytvoriť. Ako nešťastie, tak aj šťastie nie je nič iné, než naše vedomé rozhodnutie. Každý má teda na výber – buď sa ľutovať a utápať sa v žiali, alebo sa všetkému postaviť zoči-voči, a rozhodnúť sa byť šťastný. Pozitívni ľudia si, samozrejme, vyberajú tú druhú možnosť. 

#8 Žijú v súčasnom momente. Vedia totiž, že šťastie sa nachádza tu a teraz – nie v minulosti, a ani v budúcnosti. 

#9 Hľadajú riešenia, nie problémy. Existujú ľudia, ktorí nájdu na každé riešenie 10 rôznych problémov, pozitívni ľudia k nim však nepatria. 

#10 Nesťažujú sa. Nevidia v tom žiaden význam – energiu, ktorú by venovali toxickému sťažovaniu sa, radšej venujú riešeniu daného problému.

#11 Nepovažujú sa za obete okolností. Vedia totiž, že život tvorí len z 10 % to, čo sa nám udeje, a z 90 % to, ako na to budeme reagovať. 

#12 Neboja sa za svoj život prebrať zodpovednosť. Ak spravia nejaké rozhodnutie, pevne si za ním stoja.

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov