Foto: Photo by Vlada Karpovich from Pexels

Postačí vám na to 5 minút, a váš život sa kompletne zmení.

Možno ste už počuli o tom, že vďačnosť mení život. Okrem toho je však vďačnosť základným spúšťačom toho, čo sa začne diať, keď sa naučíme používať zákon príťažlivosti. Vyčleňte si preto každé ráno aspoň 5 minút na to, aby ste si v pokoji napísali zoznam niekoľkých vecí, za ktoré ste vo svojom živote naozaj vďační, a sledujte, čo sa začne diať.

Článok pokračuje pod videom ↓

To, akých 5 skvelých vecí sa stane, popísal aj portál Lifehack. 

#1 Budete lepšie spať

Je to zaujímavé, no istej štúdii ešte z roku 2009 sa podarilo dokázať, že ľudia, ktorí vo svojom živote pociťujú vďačnosť, spávajú oveľa lepšie, a nemajú problémy s nespavosťou. Nielenže teda budete spať lepšie, ale dokonca sa po prebudení budete cítiť sviežejšie a plní energie. 

#2 Budete menej vystresovaní

Mnoho ľudí prežíva svoje dni v strese – trápia ich vzťahy, práca či peniaze. Faktom však je, že nevďačnosť a stres idú ruka v ruke. Istá štúdia publikovaná v Research on Aging dokázala, že ľudia, ktorí pociťujú vďačnosť aj za zdanlivé maličkosti, prežívajú oveľa menej stresu. 

Photo by Ketut Subiyanto from Pexels

#3 Zlepší sa aj vaše zdravie

Je to možno prekvapujúce, ale vďačnosť nemá vplyv len na našu psychiku, ale aj na naše mentálne zdravie. Istá štúdia totiž dokázala, že vďační ľudia majú nižší krvný tlak, a majú lepšiu imunitu. 

#4 Budete mať lepšie vzťahy

Ďalšej štúdii, ktorú uvádza portál Lifehack, sa podarilo dokázať, že vďačnosť bude spúšťačom toho, že začnete mať oveľa lepšie a trvácnejšie vzťahy. 

#5 Budete sa cítiť viac sebavedomo

Mnohé štúdie potvrdili, že ľudia, ktorí praktizujú vďačnosť, k sebe začnú pociťovať oveľa viac sebaúcty, a zvýši sa ich zdravé sebavedomie. Vďačnosť vám jednoducho pomôže tešiť sa z toho, kým ste a kde práve ste. 

lifehack
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov