Prídete tejto záhade na koreň?

V obchodoch je vianočná výzdoba už dávno, v niektorých mestách sa už včera začali vianočné trhy… Musíme si priznať, že sa už poriadne „zvianočnieva“. Aby sme na tú správnu vlnu naladili aj vás, dnes sme si pre vás pripravili hádanku, ktorá je vianočná, no rozlúsknuť sa ju podarí len naozaj pozornému detektívovi. Vašou jedinou indíciou je totiž len tento obrázok. Podarí sa vám uspieť?

Článok pokračuje pod videom ↓

Problém je nasledovný. Inšpektor Smith bol na 1. sviatok vianočný v službe, a preto povolali na prípad vlámania sa práve jeho. Okradnutý človek prezradil inšpektorovi aj osobu, ktorú z vlámania upodozrieva. Inšpektor sa teda vybral do bytu podozrivého a zaklopal na jeho dvere.

Keď rozospatý muž otvoril, detektív povedal:

„Musím dôkladne prezrieť váš byt. Váš sused vás upodozrieva z vlámania sa do jeho bytu. Tvrdí, že včera bol u vás na štedrovečernej večeri. Potom ste údajne zažali stromček a všetci ste pri ňom začali spievať vianočné koledy. Sused vás však obvinil, že ste tento čas využili na to, aby ste nepozorovane vkĺzli do jeho prázdneho bytu a ukradli mu zopár cenných vecí.“

Muž zostal stáť prekvapený vo dverách a inšpektorovi odpovedal:

„Čože? To nie je možné! Vianoce sme s manželkou a so synom oslavovali u našich rodinných priateľov! Odchádzali sme k nim už okolo obeda, ledva som stihol ozdobiť náš vianočný stromček… Vrátili sme sa domov o polnoci a okamžite sme zaspali. Ak chcete, okamžite zobudím svoju manželka aj syna, aby vám to potvrdili!“

Inšpektor sa zamyslel, zbežne sa porozhliadol po byte a odvetil:

„Hm, ďakujem vám, to nebude potrebné. Je mi jasné, že váš sused je klamár.“

Ako inšpektor vedel, že sused je klamár? Zistiť to musíte pomocou tohto obrázku:

brightside.me

Správna odpoveď

Podarilo sa vám rozlúsknuť túto hádanku?

Pozornému oku určite neušiel jeden detail na vianočnom stromčeku.

Z farebných žiaroviek totiž jedna chýba. Vieme, že takto by svetelná reťaz nefungovala a preto je jasné, že muž klamal, keď povedal, že s rodinou spieval koledy pri rozsvietenom vianočnom stromčeku.

Majiteľ bytu teda neklamal, keď povedal, že ledva stihol ozdobiť stromček – tak veľmi sa s rodinou ponáhľal k známym, že ani nestihol skontrolovať, či reťaz svieti, resp. ju ani nestihol opraviť.

Pozri aj: TEST: Dokážete vyriešiť túto hádanku? Je určená pre astronautov, ktorí chcú ísť do vesmíru

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov