Dokázala by vás vaša polovička podviesť?

Asi niet človeka, ktorý by si vo vzťahu túto otázku naozaj nikdy nepoložil. Do hlavy partnera/partnerky však nevidíme, preto je nájsť odpoveď na túto otázku takmer nemožné. Ako sa však ukázalo, je jeden spoľahlivý znak, ktorý vám s touto dilemou môže pomôcť…

Článok pokračuje pod videom ↓

Možno vás to prekvapí, no vedcom sa v jednej štúdii podarilo dokázať, že ak chcete vedieť, čo by vás vaša polovička bola schopná podviesť, máte sa započúvať do jej hlasu.

Pri mužoch totiž platí – čím hlbší hlas, tým väčšia pravdepodobnosť, že sa dopustí nevery. Naopak, u žien sa potvrdilo, že čím mali hlas vyšší, tým viac toho mali “za ušami”.

Na vine sú, ako takmer vždy, hormóny. Konkrétne ide o typicky mužský hormón – testosterón a typicky ženský hormón, estrogén. Vo všeobecnosti platí, že čím viac má muž testosterónu a čím viac má žena estrogénu, tým atraktívnejší sú pre opačné pohlavie.

Avšak, ako sa hovorí: “Nie je všetko zlato, čo sa blyští,” krása môže byť v tomto prípade poriadne zradná. Ako sa totiž ukázalo, testosterón a estrogén síce ovplyvňujú našu atraktivitu a farbu nášho hlasu, no rovnako ovplyvňujú aj to, či máme sklony dopustiť sa nevery alebo nie.

Photo by Mickael Gresset on Unsplash

Doktorka Jillian O’Connor, jedna z autorov štúdie však upozorňuje na fakt, že farba hlasu určite nie je jediným indikátorom toho, či sa niekto nevery dopustí alebo nie.

Podľa nej sa na základe hlasu síce dá predpokladať, či by sa niekto nevery dopustil alebo nie, no oveľa rozhodujúcejšie sú iné faktory, ako napríklad emocionálny stav, kvalita vzťahu s partnerom, finančné problémy či vyrovnanie sa so stratou práce alebo hoci aj člena rodiny.

Akokoľvek však ide o zaujímavý výskum a keď s niekým nabudúce budete na rande, nezabudnite sa započúvať aj do jeho/jej hlasu…

Pozri aj: Mikronevera: Už ste o nej počuli? Toto je 20+ znamení, že sa jej dopúšťate aj vy alebo váš partner

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov