Foto: en.wikipedia.org / SITA

Počuli ste už o hoteli Cecil v Los Angeles?

Jeho názov je vám možno známy aj z Netflixu, kde sa objavil v dokumente Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel, no inšpiráciou bol aj pre American Horror Story: Hotel. Toto miesto by si ale bezpochyby zaslúžilo svoj vlastný celovečerný film, nakoľko veci, ktoré sa v ňom dejú, nie sú ani zďaleka normálne. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 7 creepy faktov, ktoré by ste o tomto mieste (ne)mali vedieť.

#1 Kríza z neho spravila raj pre podivínov

Ako uvádza portál BuzzFeed, hotel začal svoje ubytovacie služby poskytovať v roku 1924. 19 poschodí, na ktorých sa rozprestiera 700 izieb, malo pôvodne slúžiť pre solventnejších obchodníkov a turistov, no po finančnej kríze, ktorá trvala od roku 1929 do roku 1933, sa z neho stal low-budget hotel pre pofidérnu klientelu. Ubytovávali sa tu prostitútky, drogoví díleri či bezdomovci. 

#2 Hotel smrti

Cecil sa nazýva hotelom smrti preto, že v ňom zomreli desiatky ľudí. Presný počet ale známy nie je a jednoznačné nie sú ani údaje uvedené na rôznych weboch. Niekde sa uvádza, že mŕtvych bolo 16, no v dokumente Crime Scene sa Amy Price, ktorá bola manažérkou hotela 10 rokov, vyjadrila úplne inak. Hovorila totiž približne o 80 mŕtvych len počas jej pôsobenia v hoteli. Väčšinou pritom išlo o samovraždu alebo predávkovanie. 

#3 Množstvo zvláštnych úmrtí

Hotel je “preslávený” aj tým, že množstvo ľudí v ňom zahynulo veľmi zvláštnym spôsobom – a to vypadnutím z okna. Ak by sa to stalo raz, človek si povie, že nešťastia sa dejú, takýchto prípadov je ale zaznamenaných naozaj mnoho. (Aj) preto sa sem vybral tiež tím z Ghost Adventures (dokument vysielaný na Discovery+), ktorí potvrdil, že hotel je “nasýtený temnými energiami”.

#4 Domov vrahov

História hotela je naozaj temná. Faktom je totiž aj to, že ubytovával aj sériových vrahov. Potvrdené je to minimálne pri dvoch. Prvým bol krvilačný násilník Richard Ramirez, ktorý týral, znásilňoval a vraždil obyvateľky L.A. Druhým je Jack Enterweger, ktorý prišiel do L.A. písať článok o štvrti plnej erotických salónov. Neskôr sa zistilo, že prostitútky sám vraždil. 

Foto: en.wikipedia.org

#5 Prípad Čiernej Dahlie

Hovorí vám niečo meno Black Dahlia? Išlo o krásnu Elizabeth Short, ktorá mala ambíciu stať sa uznávanou hollywoodskou herečkou. Tento sen jej ale, žiaľ, nevyšiel. Dožila sa totiž len 22 rokov. Elizabeth naposledy videli živú 9. januára 1947 so ženatým 25-ročným Robertom „Redom“ Manleym, s ktorým mala románik. Bolo to práve v hoteli Cecil. 

Nasledujúcich niekoľko dní je pre políciu záhadou. Jej telo sa totiž našlo až 15. januára. Prerezané bolo na 2 polovice, na mieste však nebola ani jediná kvapka krvi. Okrem toho, že vrah telo rozrezal, odstránil z neho krv a umyl ho, vytvoril na Elizabethinej tvári brutálny úškľabok od ucha k uchu vyrezaný nožom po oboch stranách úst. Vražda nebola do dnešného dňa vyšetrená. 

#6 Prípad Elisy Lam

Azda najzáhadnejším je príbeh, ktorý sa odohral len v roku 2013. Išlo o smrť mladej austrálčanky menom Elisa Lam. Na tento prípad si možno aj spomínate, nakoľko sa o ňom písalo naozaj veľa. 31. januára Elisa zmizla a podobne ako pri Dahlii, posledným miestom, kde bola videná, bol hotel Cecil. Existujú dokonca aj kamerové záznamy, ktoré zachytávajú zrejme jej posledné chvíle života vo výťahu, kde sa správala naozaj zvláštne.

Nájdená ale bola až 19. februára po tom, čo sa hostia hotela začali sťažovať na zvláštnu farbu a chuť vody. Následne sa zistilo, že to bolo spôsobené rozkladom mŕtveho tela Elisy, ktoré sa našlo vo vodných nádržiach hotela umiestnených na streche. Jej prípad bol nakoniec uzavretý ako samovražda, avšak s prípadom sa dodnes spája množstvo nejasností a záhad, kvôli ktorým ľudia takémuto záveru neveria. 

#7 Zlá správa pre dobrodruhov

Možno ani nie je až takým prekvapením to, že hotelu Cecil tieto udalosti neuškodili, práve naopak. Po tom, ako sa začali záhady, ktoré sa v ňom udiali medializovať (a nepochybne k tomu prispel aj Netflix), záujem o ubytovanie v ňom raketovo vystrelil. Hotel tak mohol zdvihnúť svoje ceny a pristúpiť tak k dlhoplánovanej rekonštrukcii, ktorá ale trvá dodnes. Hotel sa mal presne v týchto dňoch otvárať, či sa tak ale stane, zatiaľ známe nie je. Je totiž možné, že svoje brány zavrel nadobro. 

buzzfeed, netflix
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov