Stačí päť minút pozerania správ a akákoľvek dobrá nálada, akú ste mali, je fuč. Pridajte k tomu každodennú realitu dňa, všetky vaše povinnosti, interakcie s ľuďmi, ktorých možno veľmi nemusíte...ako je možné, že niektorí ľudia aj tak dokážu byť šťastní? Čítajte ďalej.

Byť šťastný sa občas zdá byť takmer nemožné. Naše každodenné životy sú často plné negatívnych zážitkov, ktoré z nás vysajú všetko šťastie a byť optimistický a dobre naladený sa potom zdá ako veľmi ťažká úloha. I napriek tomu všetkému sa ale nájdu ľudia, ktorí sú šťastní. Ako to robia? Všetko sa to začína vo vašej hlave…

Článok pokračuje pod videom ↓
pixabay.com

Nestarajte sa o to, čo si o vás myslia druhí

Šťastní ľudia sa nestarajú o to, čo si o nich myslia druhí a nikomu nedovolia, aby im pokazil dobrú náladu. Nenechajte ľudí s negatívnymi myšlienkami aby vás ovplyvnili. Oni nežijú váš život – žijete ho vy a preto je len vaša vec, čo a ako robíte. Pravda, pokiaľ tým nezasahujete do životov iných ľudí alebo neporušujete zákon. Všade treba určiť hranice.

Vždy buďte vďačný a priateľský

pexels.com

Urobte si zoznam všetkých vecí, za ktoré môžete byť vďačný – či sú to už zdravé raňajky alebo pekný, slnečný deň pred vami. Buďte vďačný za svojich priateľov a trávte s nimi čo najviac kvalitného času a nikdy nezahoďte možnosť nadviazať nové priateľstvá. Vďačnosť a priateľstvo môžu mať na vašu náladu pozitívnejší dopad, ako sa na prvý pohľad zdá.

Všade hľadajte pozitíva

Keď sa počas vášho dňa objaví niečo, čo by ho mohlo skaziť, máte v podstate dve možnosti: dovolíte, aby sa tak stalo, budete frustrovaný po zvyšok dňa a ešte si aj svoj hnev vybijete na ľuďoch okolo vás, ktorí sa vďaka vám ocitnú v rovnakej situácií a posunú to ešte ďalej, alebo sa zastavíte, popremýšľate a skúsite na vašej aktuálnej realite nájsť niečo pozitívne. A ak sa už nič také nenájde, môžete sa z toho aspoň poučiť do budúcnosti.

Uvedomte si, že nie všetko na svete je perfektné

Šťastní ľudia vedia ako kontrolovať svoju túžbu po dokonalosti. Musíte si uvedomiť, že nikdy nebudete mať zaručené, že sa vám niečo perfektne podarí. Preto nemá zmysel sa trestať, ak sa vám niečo v živote nepodarí tak, ako ste si to vysnívali – namiesto toho by ste mali byť hrdý na to, čo sa vám podarilo a užívať si svet a osobitú krásu jeho nedokonalostí.

Usmievajte sa tak často, ako sa to len dá a zostaňte pozitívny

pexels.com

Po prvé preto, že keď sa človek cíti smutne a usmeje sa, aj keď len nasilu, jeho nálada sa o čosi zlepší a po druhé preto, že náš postoj k svetu ovplyvňuje aj ľudí okolo nás. Keď sa budete usmievať a budete pozitívny, je dosť možné, že tak zlepšíte náladu aj svojim blízkym a to by zase na oplátku malo vyvolať príjemný, teplučký pocit vo vašom srdci.

Urobte svetu okolo seba službu

Jeden z najefektívnejších spôsobov, ako sa cítiť šťastne a spokojne, je zmeniť svet okolo nás. Rozsievajte radosť a šťastie a ono sa vám vráti. Usmievajte sa na neznámych (ale nie tak, aby si o vás mysleli, že ste labilný šialenec), zložte niekomu kompliment alebo pomôžte susedke s nákupnými taškami. Uvidíte, že karma v tomto prípade funguje.

Žite v prítomnosti

pexels.com

Šťastní ľudia na nič nečakajú – nečakajú na lepšie časy, nečakajú na vhodný moment, kedy by mohli začať pracovať na svojom novom projekte, nečakajú na deň, kedy budú môcť začať odznova. Máme len ten čas, ktorý je tu a teraz. Minulosť je preč a budúcnosť je ďaleko a keď sa na to pozrieme z filozofického hľadiska, tak ani jedna z nich aktuálne neexistuje – tak prečo sa nimi zaťažovať? Tá najväčšia chyba, ktorú môžeme urobiť, ktoré budeme o niekoľko rokov neskôr ľutovať, je čakať na život. Život prebieha teraz a nebude čakať, kým sa vám uráči začať ho žiť. Je ako vlak, ktorý ide stále a bez prestávky a ak naň nenasadnete teraz, môžete ho zmeškať.

Neprestávajte sa učiť

Šťastní ľudia bývajú zvedaví, fascinovaní svetom okolo seba a nevynechajú ani jednu príležitosť dozvedieť sa o ňom viac. Robte to aj vy; vždy sa nájde niečo nové, niečo, čo prinesie do vášho života malý zázrak a možno osloví vaše vnútorné dieťa. Učenie sa nových vecí je dobré nie len pre vaše rozumové schopnosti, ale má aj pozitívny dopad na vašu náladu – budete spokojnejší sami so sebou a každý deň bude o niečo zaujímavejší.

Pozri aj: 3 HLAVNÉ DÔVODY, PREČO SA TAK ČASTO ROZPADÁVAJÚ MODERNÉ VZŤAHY

interez.sk (Simona Gray) brightside.me
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov