Nemusíte sa už trápiť nad tým, čo si o vás myslia ostatní.

Priznajte to, každý z nás určite z času na čas premýšľa, čo si asi tak o ňom myslia ostatní. Čo tak asi o ňom hovoria. Akú má reputáciu. A je to úplne v poriadku. Je v poriadku, že chceme vedieť, ako nás vidia iní, teda až do chvíle, kým sa kvôli tomu nezačneme poriadne trápiť. Pretože viete čo? V skutočnosti to vôbec nie je dôležité. Dôležité je, ako vidíme samých seba a ako nás vidia tí najbližší. A klamlivé klebety ostatných by nás vôbec nemali zaujímať. Prestať na ne myslieť môže byť náročné, no nie nemožné.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Pamätajte si, že ľudí v skutočnosti až tak nezaujímate

Pamätajte si, že v reálnom živote nie ste vo svetle reflektorov, kde vás každý skúma, hodnotí a súdi. Vlastne, v skutočnosti ľudí nezaujímate až do tak veľkej miery, ako si myslíte. Môžete mať pocit, že práve vy ste hlavným predmetom ich klebiet, no opak je pravdou.

#2 Dôležité je, že vy poznáte pravdu

Je dobré si uvedomiť, že všetko je to len o tom, aká bude vaša reakcia na správanie ostatných. Všetko je to len o tom, či necháte ostatných, aby vám zašli až pod kožu a pripustíte si ich reči k telu, alebo sa nad tým len pousmejete, poznajúc svoju vlastnú pravdu.

#3 Prinúťte ich cítiť sa vo vašej spoločnosti príjemne

Ľudia budú ohovárať, na to môžete dať krk. Ale to neznamená, že musíte aj vy. Pred ostatnými nehovorte na nikoho nič zlé, teda minimálne nie to, čo nechcete, aby ostatní hovorili o vás. Možno to pôjde spočiatku ťažko, pretože je v našej prirodzenej náture chcieť ostatných stiahnuť dole spolu s nami, no ak odoláte, uvidíte, že pozitívne výsledky na seba nenechajú dlho čakať. Keď budete rozprávať len pekne, doslova prinútite ostatných, aby sa vo vašej prítomnosti cítili príjemne. A navyše, už na vás nikto nebude nič mať, pretože nič nebude existovať.

unsplash.com

#4 Zamerajte sa na to, že svoje myšlienky dokážete ovládať

Svoje myšlienky ovládať dokážete, no myšlienky iných ľudí? To asi ťažko. Takže namiesto vašej márnej snahy kontrolovať veci, nad ktorými jednoducho nemáte silu, zamerajte sa na vaše vlastné myšlienky a pozitívne myslenie a hlúpe predstavy úplne vytlačte z hlavy.

#5 Nedokážete byť dobrým pre všetkých

Vec, ktorú si musíte uvedomiť je, že akokoľvek sa budete snažiť, vždy sa nájde niekto, pre koho nebudete dostatočne dobrí. Vždy sa nájde niekto, kto vás nebude mať rád. A dôvod? Žiadny. Nebude vás mať rád len tak. Takže prestaňte sa už konečne trápiť a neustále premýšľať nad ostatnými. Je to predsa váš život a vaša voľba, akou cestou sa rozhodnete ísť.

#6 Vypočujte si aj iné názory

Každý z nás má iný názor. Nedovoľte preto jednému negatívnemu, aby vás úplne zmordoval. Namiesto toho sa stretávajte s ľuďmi, vypočujte si aj iné názory a pozrite sa na to z viacerých uhlov. Tie dobré zoberte ako komplimenty a z tých zlých sa poučte. Koniec koncov, vždy to bude hrať vo váš prospech, nie?

#7 Je v poriadku zaujímať sa o to, čo si o vás myslia ostatní

Na koniec asi len toľko, že je naozaj v poriadku chcieť vedieť, akú mienku o vás majú ostatní. Je v poriadku zaujímať sa o ich názory na vás. Je to v poriadku, teda až do chvíle, kým vás úplne nepohltia. Ich reči o vás predsa nedefinujú to, kým v skutočnosti ste. A pokiaľ sa budete stále držať svojich hodnôt a neklesnete pod úroveň, potom si o vás ostatní môžu hovoriť, čo sa im len zachce, no pravda bude stále iba jedna.

unsplash.com

Pozri aj: 7 psychologických pravidiel, vďaka ktorým sa váš život okamžite rozžiari

ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov