Je prirodzenou a neoddeliteľnou súčasťou každého vzťahu, no nemal by byť jeho jedinou podmienkou…

Sexualita je nesmierne dôležitou súčasťou našej spoločnosti. Inšpiruje nás, spája nás, obohacuje nás mnohými rôznymi spôsobmi a v neposlednom rade je základom pre vznik nového života. Zdravý sexuálny život je preto nevyhnutný pre udržanie nášho psychického i fyzického zdravia, rovnako ako pre normálne fungovanie vzťahu. Čo sa však stane, keď sa táto aktivita zmení na niečo nežiadúce? Nastáva problém. Problém, ktorý môže zničiť celý váš vzťah. Toto je 6 varovných signálov, ktoré môžu byť dôkazom toho, že váš partner je od sexu závislý. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Často ho prichytíte pri drobných klamstvách

Je to totiž sprievodný znak akejkoľvek závislosti, nielen tej od sexu. Závislý človek sa snaží svoju závislosť skryť, takže musí neustále klamať. Postupom času to začne robiť aj vtedy, keď by to naozaj nebolo potrebné. Svoje lži nedokáže vysvetliť ani on sám.

#2 Má povesť “neverníka”

Tak, ako alkoholik nedokáže odolať fľaši, ani človek závislý od sexu nedokáže odolať akejkoľvek sexuálne ladenej ponuke. A to dokonca ani vtedy, keď je práve zadaný. Samozrejme, že klebety väčšinou bývajú nezmyselné, no niekedy stojí zato zamyslieť sa nad tým, že bez vetra sa nepohne ani lístok.

pixabay.com

#3 Nikdy neboli “single”

Už od puberty boli ľudia závislí od sexu neustále s niekým vo vzťahu. Jednoducho pri sebe potrebujú mať partnera na okamžité “naplnenie svojich potrieb”. Tento varovný príznak však musí byť spojený s niektorými z ďalších z tohto zoznamu, jeho samotný výskyt nemusí byť indikátorom závislosti od sexu.

#4 Neradi praktizujú bezpečný sex

Sexuálne závislým ľuďom bezpečný sex nič nehovorí. Sexuálne vzrušenie pred samotným aktom im myseľ zatemní tak, že ochranu jednoducho odmietajú. Ak to robí aj váš partner, alebo ak sa na jej používanie neustále sťažuje, mali by ste zbystriť pozornosť.

pexels.com

#5 Čudujete sa, kam miznú všetky jeho peniaze

Má váš partner slušnú prácu, no stále býva u rodičov alebo sa topí v dlhoch? Jednou z možných príčin môže byť financovanie jeho závislosti. Keďže sa za ňu však pravdepodobne hanbí, nikdy sa s ňou nikomu nemusí priznať.

#6 Je veľmi nedochvíľny

Jednoducho vždy a všade mešká. Nie však preto, že by si všetko nechával na poslednú chvíľu, ale pre svoju závislosť. Človek trpiaci závislosťou od sexu, ktorý môže byť závislý od pornografie môže mať napríklad problém odtrhnúť sa od nej, kvôli čomu môže meškať napríklad na večeru s priateľmi.

Pozri aj: Týchto 5 zvláštnych vecí sa začne diať s vaším telom, ak nemáte pravidelný sex

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov