Ak nie ste introvertom, pravdepodobne ich nepochopíte.

No naopak, ak ním ste, ostanete ohromení, ako niekto osobnosť i život introvertov mohol tak výstižne zhrnúť do pár slov. Tieto citáty sa istotne stanú vašimi obľúbenými, jedinečným spôsobom totiž vyjadrujú, aké to vlastne je byť introvertom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vaše vízie sa stanú jasnými len vtedy, keď sa dokážete pozrieť do vlastného srdca. Kto z neho hľadá cestu von, ten sníva, kto hľadí do jeho vnútra, ten sa prebúdza.

C.G. Jung

Hĺbavosť introvertov im umožňuje nazrieť do hlbín svojho srdca, čo im otvára nekonečné možnosti.


Nepremýšľajte o introvertoch ako o ľuďoch, ktorí by mali byť vyliečení či napravení… Trávte svoj voľný čas tak, ako sa vám páči, nie tak, ako by to chceli ostatní.

Susan Cain

Introvertov považuje mnoho ľudí za “podivínov”, len preto, že sa nesprávajú ako väčšina. No práve aj to je na introverzii také krásne.

Photo by Ihor Malytskyi on Unsplash

Každý introvert žije v dvoch svetoch. V tom prvom navštevujeme svet ľudí, no naším domovom bude vždy samota a náš vnútorný svet.

Jenn Granneman

Niektorých introvertov rozoznáte ihneď, pri niektorých ľuďoch by ste zas neverili, že skutočne sú introvertmi. Rozdiel je v tom, ako pristupujú k interakcii s ostatnými ľuďmi. Nech je to však akokoľvek, vedzte, že každý introvert aj tak najviac miluje samotu, prípadne chvíle strávené so svojou spriaznenou dušou.


Vyjasnime si jednu vec. Dôvodom toho, že nanávidíme small talk nie je to, že nenávidíme ľudí. Pravým dôvodom je, že nenávidíme bariéru, ktorú small talk vytvára medzi ľuďmi.

Laurie Helgoe

Plytkou konverzáciou o počasí či klebetením si žiadneho introverta nezískate. Myslíme si totiž, že tieto plytké konverzácie od seba ľudí ešte viac oddeľujú.

Photo by
Daniel Apodaca on Unsplash

Život nie je len o hovorení, je aj o premýšľaní.

Marie Symeou

Jedným z najväčších želaní každého introverta je, aby ľudia viac premýšľali a menej hovorili. Chceme až tak veľa?


Extroverti sú iskrou, introverti sú žiarou. Extroverti sú ohňostrojom, introverti sú ohňom.

Sophia Dembling

Úspešná autorka viacerých kníh o introvertoch týmto spôsobom vyjadrila, aký by bol vizuálny rozdiel medzi introvertmi a extrovertmi, ak by bol viditeľný.

Pozri aj: 14 situácií a nočných môr, ktoré zažívajú introverti každý deň

learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov