Niektorých ľudí si držíte blízko, iných zas do svojho života nevpúšťate. Táto chémia funguje na základe správania sa jednotlivých ľudí. Je pre nás veľmi dôležité, s kým sa v živote stretávame, a preto automaticky selektujeme tých, ktorí na nás pôsobia pozitívne a naopak tých, ktorí pôsobia negatívne.

Pozitivita plodí pozitivitu, negativita nás ťahá nadol. Niektoré typy ľudí sú vhodné na nadviazanie kontaktu či priateľstva, od iných by sme si mali držať odstup. To, s kým sa stretávame a priatelíme vytvára náš chrakter. Ktorým typom ľudí by sme sa mali vyhýbať a naopak, ktorých sa držať? 

Článok pokračuje pod videom ↓

5 typov ľudí, ktorých by ste sa mali držať

pixabay.com

Nekompromisný

Vždy by ste mali mať v živote aspoň jedného pozitívneho človeka, ktorý vám každý deň spríjemní svojou spoločnosťou. Niekto, kto vám dokáže zlepšiť náladu, nech máte akokoľvek zlý deň. Mali by ste sa držať človeka, ktorý vám nekompromisne povie svoj názor, no zároveň vás pozitívne naladí na ďalšie rozhodnutia.

Učiteľ

Učiteľ je ten typ človeka, ktorý má množstvo životných skúseností a dokáže vás usmerniť. Môžete sa ho spýtať na čokoľvek a vždy bude mať vhodnú odpoveď. Veľa čítajú, sú inteligentní a dokážu sa vynájsť v rôznych situáciách. Inteligentní ľudia prinášajú do vášho života osvietenie.

Terapeut

Títo priatelia sú tí, ktorí naslúchajú. Sú dobrí poslucháči a dokážu vás podporiť v zlej životnej situácii. Sú empatickí a dokážu sa vcítiť do vašej situácie. Môžete ho navštíviť, kedykoľvek sa potrebujete „vyplakať“.

Spojka

Tento človek má kontakty medzi mnohými ľuďmi. Je skvelý hostiteľ, pretože vo svojom živote organizoval množstvo stretnutí. Okrem toho sa s ľuďmi stretáva v reštauráciách a kaviarňach, čo zanemená, že vám dokáže odporučiť vhodné miesta na stretnutia alebo dobrý obed.

Komik

Niekedy je to, čo najviac potrebujete, práve človek, ktorý vás dokáže rozosmiať. Takýto človek vie vycítiť, kedy potrebujete povzbudiť a dodá do vášho života pozitívne vibrácie.

5 typov ľudí, ktorým by ste sa mali vyhýbať

pixabay.com

Super príjemný

Títo ľudia s vami vždy súhlasia, no v skutočnosti vás nikdy nepodporia. Povedia vám veci, ktoré chcete počuť, avšak tie sú len pokrytecké. Vždy sú k niekomu dobrí len preto, aby nikoho neurazili a vo svojom okolí si vytvárali falošných priateľov. U týchto ľudí je pravdepodobné, že vás v určitej situácii bez váhania zradia.

Klebetník

Jedná sa o najbežnejší typ človeka, ktorý nás ovplyvňuje najviac. Takáto osoba vie o každom človeku čo mal kedy na sebe, aké má auto, ako sa správa… Znamená to, že medzi ostatnými by neváhal hovoriť o vašom živote. Vaše príbehy a tajomstvá uňho nie sú v bezpečí a vo svojom živote ho nepotrebujete.

Sťažovateľ

Tento typ človeka pozná snáď každý z nás. Takýto človek hovorí len o svojich problémoch, sťažuje sa takmer na všetko. Nepočúva vaše rady a neustále hovorí len o sebe.

Negativista

Nie sú vôbec zábavní a neustále sú proti novým veciam. Ak vymyslíte nejaký program, nesúhlasia s ním a dokážu si vymyslieť množstvo výhovoriek. Nemajú chuť užívať si život a byť spontánni.

Vševed

Všetci vieme že nikto nemá rád človeka, ktorý je presvedčený o jedinej (svojej) pravde. Nesúhlasí s názorom iných ľudí, pretože len jeho pravda je tá správna. Okrem iného vás neustále poučuje, veď predsa on je geniálny. Musia mať posledné slovo, takže argumentovať v prospech seba nemá zmysel. Hádku vyhráva vždy on (aspoň podľa neho).

Je veľmi dôležité, s kým sa v živote stretávame a koho do svojho života vpustíme. Všetky stretnutia nás však formujú a robia z nás skúsenejších ľudí.

Pozri aj: TOTO JE 5 VLASTNOSTÍ, KTORÝMI SA VYZNAČUJÚ PLYTKÍ ĽUDIA

psych.sk (Hana Dovcová) tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov