Vezmite si príklad z dvoch najbohatších ľudí na svete a urobte prvý krok k úspechu ešte dnes.

Stať sa miliardárom sa zdá byť nesplniteľným snom, ale v minulom roku spoločnosť Forbes oznámila, že na svete sa nachádza niekoľko miliónov ľudí, ktorí zarábajú naozaj rozprávkovo. My vám prinášame niekoľko tajomstiev úspešných ľudí, ako Steve Jobs či Mark Cuban, ktorí pretavili svoje skúsenosti a kariéru v bohatstvo.

Článok pokračuje pod videom ↓

Žite dobre s prostriedkami, ktorými disponujete

Byť miliardárom neznamená vždy žiť ako miliardár. Na blogu známeho amerického biznismena Marka Cubana je najväčším tipom tohto investora to, že človek sa stáva skutočne bohatým vtedy, keď žije čo najskromnejšie.

„Šetrite peniaze. Ušetrite toľko peňazí, koľko len môžete,“ hovorí Cuban. „Namiesto kávy pite vodu, namiesto toho, aby ste šli do McDonald’s, najedzte sa doma. Prvý krok k bohatstvu vyžaduje disciplínu.“

Peniaze sú príležitosťou. Čím viac peňazí miniete na nepremyslené nákupy, tým menej peňazí budete môcť investovať do vášho projektu.

pixabay.com

Zamerajte sa na kvalitu

„Kvalita je dôležitejšia ako kvantita.“  Steve Jobs

Mnohí podnikatelia sa naháňajú za množstvom svojich produktov, najmä kvôli tomu, aby na nich mohli získať čo najviac. Málokedy si ale uvedomujú, že kvalitný produkt si vyžaduje množstvo práce a času. To si uvedomil aj Steve Jobs, ktorý svojim produktom venoval neskutočné množstvo času. Jeho zamestnanci ho označili ako „obsedantného perfekcionistu“, no zrejme práve tento prístup ho zaradil medzi najúspešnejších ľudí sveta.

pixabay.com

Zamyslite sa nad udržateľnosťou

Miliardár vždy myslí o krok dopredu. Či už ide o investovanie, alebo hoci aj o budovanie ďalšieho Amazonu, miliardári sa nesnažia zbohatnúť rýchlo. Poznajú hodnotu dlhodobého plánu a trpezlivo sa zameriavajú na výsledky, ktoré ich podporia aj o niekoľko rokov.

Neustále hľadajte ľudí, ktorí sú skúsenejší ako vy

V dnešnom hyperkonkurenčnom obchodnom svete by sme si mysleli, že miliardári nemajú ani chvíľku času pre seba. Opak je však pravdou a najbohatší ľudia si vždy nájdu čas na stretávanie sa s ľuďmi, ktorí im majú čo ponúknuť. Niektorí z nich sa dokonca stretávajú so svojimi konkurentmi a radi si vypočujú ich názor na nejaký problém.

pixabay.com

Buďte flexibilní

Každý úspešný miliardár vie, ako presadzovať dokonalosť pri zachovaní flexibility. Zostať šikovní a otvorení novým príležitostiam je pre úspech rozhodujúce.

Všetko, čo môžete urobiť, je byť na správnom mieste a byť pripravení konať. Ak to však nevyjde, miliardári akceptujú porážku a dokážu sa s ňou zmieriť. Neúspech ich dokáže motivovať k novým veciam.

Naučte sa rešpektovať ostatných

Všetci miliardári rešpektujú svojich konkurenčných kolegov, pretože vidia výsledky ich práce a vedia, čo všetko museli obetovať, aby dosiahli úspech. Okrem toho si vážia aj svojich klientov či zákazníkov, pretože ich podpora ich posúva vpred.

Pozri aj: 8 prekvapivých dôvodov, prečo úspešní ľudia nosia každý deň to isté oblečenie

inc

 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov