Sú zhodné? Tipujete správne. Nie tak úplne.

Zvykne sa hovoriť taký (ne)milý vtip, že muž a žena si myslia, že si rozumejú len dovtedy, pokiaľ spolu nezačnú bývať. Alebo kým sa nevezmú. Je však problém len v tom, že by nás svadba alebo spoločné bývanie zmenili? Pravdepodobne nie. “Problém” bude skôr v tom, že pred týmito zásadnými krokmi sme prehliadali jednu dôležitú vec, a to síce to, že muži a ženy majú vo vzťahu odlišné potreby. A ako sa líšia? Takto.

Článok pokračuje pod videom ↓

ON potrebuje rešpekt / ONA potrebuje byť milovaná

Sociálna štúdia vedená Shaunti Feldhahnovou dospela k zaujímavému zisteniu. Skupine mužov položila jednu otázku. Tá znela: “Keby ste si mali vybrať medzi tým, že budete všetkými nerešpektovaní a neuznávaní, alebo budete sami a nemilovaní, čo by ste si vybrali?” Prekvapivo, až 3 zo 4 mužov si vybrali druhú možnosť – teda stráviť radšej život bez partnerky, no s rešpektom ľudí.

Pre ženy to môže byť prekvapivé, nakoľko väčšina z nich by si zvolila druhú možnosť. Ženy potrebujú cítiť lásku a na uznaní spoločnosti im až tak nezáleží. Práve preto je nevyhnutné pochopiť, že muž potrebuje byť svojou partnerkou rešpektovaní a žena ním potrebuje byť milovaná.

pixabay.com

ON potrebuje častý sex / ONA potrebuje sex precítiť aj emocionálne

Samozrejme existujú aj výnimky, no viaceré výskumy dokázali, že vo všeobecnosti majú vyšší sexuálny apetít muži. Manželský terapeut Aaron Anderson však upozorňuje na to, aké dôležité je dať žene najavo, že pre muža je sex s ňou niečím viac, ako len uspokojením jeho potrieb.

Ženy pri sexe jednoducho potrebujú precítiť aj emocionálne spojenie. Viacero psychológov preto radí mužom, ktorí sa sťažujú na nedostatočný sexuálny apetít svojej partnerky, aby jej dali pocítiť, že aj im ide o niečo viac.

ON potrebuje hovoriť pri rôznych aktivitách / ONA potrebuje hovoriť veľa a vždy

Áno, naozaj je to tak. Nie je pravda, že muži by sa rozprávali neradi. Oveľa radšej však uprednostnia, ak sa spoločne o čomkoľvek porozprávate pri nejakej aktivite, napríklad pri spoločnom obede, na výlete či pri túre.

Muž sa môže cítiť zmätene, ak sa s ním chcete porozprávať “len tak”. Je preto dôležité pochopiť, že aj v nevinnom “klábosení” niekedy môže vidieť vašu snahu rozpitvať nejaký problém. Skúste teda naplánovať nejakú príjemnú spoločnú aktivitu, spojíte tak príjemné s užitočným.

Photo by andrew welch on Unsplash

ON potrebuje o dôležitých veciach premýšľať osamote / ONA potrebuje o dôležitých veciach hovoriť

Kamňom úrazu môže byť opät pole komunikácie. Ženy bývajú často zranené, keď ich partner odíde v polovici rozhovoru a mužov zas dokáže poriadne nahnevať, keď ženy naliehajú na nejaké ich rozhodnutie. Je to preto, že muži a ženy si svoje emócie triedia inak.

Zásadný rozdiel je v tom, že si muž si potrebuje v hlave všetko usporiadať sám. Je dôležité, aby ste tento čas rešpektovali a dopriali mu ho. Ženy zas potrebujú mať pocit, že keď je to potrebné, muž ich dokáže vypočuť. Možno nepotrebujú vašu radu, niekedy naozaj stačí len pocit, že sa človek má komu vyrozprávať.

Čo potrebujú obaja

Jeden druhého, vzájomnú lásku a vzájomný rešpekt. Pretože ak je láska úprimná, dokáže zdolať každý problém.

Pozri aj: 7 dôkazov, že váš partner je zároveň aj vaším najlepším priateľom

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov