Akým mýtom začneme veriť len preto, aby sme sami pred sebou obhájili návrat do už ukončeného vzťahu?

Viacerí z nás sa už určite vrátili do vzťahu, ktorý sme predtým ukončili. Mnohí z nás tak spravili dokonca aj niekoľkokrát. Časom sa však množstvo dvojíc presvedčí, že dôvody, prečo sa vrátili k svojim bývalým, neboli viac ako mýtus, ktorému chceli sami veriť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 11 mýtov, kvôli ktorým väčšina bývalých párov lepí svoje staré vzťahy znova dokopy:

Tentokrát to bude všetko inak

© warnerbros

Svet sa mení, tak sa zmení aj môj vzťah. Bohužiaľ, pravdepodobne k horšiemu. Podľa výskumov sa vraj znovu zídené páry oveľa menej sústredia na pozitívne aspekty ich vzťahu, zameriavajú sa skôr na tie negatívne. Málokedy dôjde vo vzťahu k náprave a dvojica sa neustále vracia ku krivdám z minulosti.

Úplne sa zmenil

© universalstudios

Ľudia sa nemenia. A ak aj áno, tak zmena ich návykov prichádza pomaly, vyžaduje čas a veľakrát najmä pádny dôvod. Aj k zmene malého bezvýznamného zvyku, ktorý na svojom ex tak neznášame, treba silnú túžbu, motiváciu, odhodlanie a už spomínaný čas na dosiahnutie zmeny.

Nikto ma nepozná lepšie ako on

© gaumont

Strávili ste spolu veľa času, vďaka čomu sa navzájom veľmi dobre poznáte. Avšak ani vzájomná dôverná znalosť nezabránila tomu, aby ste sa rozišli. Vo vzťahu musí byť vždy trocha tajomno a možno práve to, že vás tak dobre poznal/a bol dôvod rozchodu.

Nenájdem si nikoho lepšieho

© foxmovies

Ak sa vám všetci okrem bývalého partnera zdajú hlúpi alebo nezaujímaví, možno to nebude tým, že takí naozaj sú. Môžno v skutočnosti len nechcete vidieť tie dobré veci na niekom novom, pretože nový vzťah vás posunie mimo vašej komfortnej zóny.

Nie je síce perfektný, ale je môj

© enjoy-movies

Ľudský mozog je viac citlivý na prehry ako na víťazstvá, a to isté platí aj v prípade vzťahov. Treba si dobre premyslieť, či si radšej dáme námahu nájsť partnera, s ktorým budeme žiť „šťastne až do smrti“, alebo radšej život prežijeme s partnerom, ktorý síce nie je perfektný, ale je „náš“.

Nemám čas chodiť na rande alebo internetové zoznamky

© paramount

Spoznávaním nových ľudí, či už na rande alebo prostredníctvom internetových zoznamiek, si rozširujeme svoje obzory. Človek nikdy nevie, kedy medzi tými novými ľuďmi bude práve náš vyvolený. V Amerike vraj až 17% manželstiev v priebehu posledných rokov vzniklo vďaka zoznámeniu sa na internetovej zoznamke.

Nateraz sme priatelia, uvidíme, ako sa to vyvinie

© leopolis

Väčšina priateľstiev medzi bývalými partnermi nedopadá dobre. Túžba zostať v priateľskom vzťahu s bývalým partnerom môže byť podľa psychológov dokonca prejavom mentálnej poruchy.

Sex po rozchode

© universalpictures

Až 43% žien a 47% mužov spí so svojimi bývalými partnermi. Ak sa to stane aj vám, vedzte, že to nie je ojedinelý prípad a nemusí to byť hneď dôvod pre obnovenie vzťahu. Dávajte si však pozor, aby sa to nestalo rutinou, pretože sex s bývalým môže byť veľkou prekážkou k vašej ceste za lepšou budúcnosťou.

Nikto nie je dokonalý

© warnerbros

Vo vzťahu nejde o to nájsť perfektného partnera, ale radšej takého, s ktorým sa budeme cítiť dobre a navzájom sa dopĺňať. Nerozišli ste sa preto, lebo by bol jeden z vás nedokonalý, ale preto, že ste sa k sebe proste nehodili. Keď začneme tento fakt akceptovať, môžeme sa z minulého vzťahu konečne pohnúť ďalej.

Môj bývalý ma nenechá na pokoji

© warnerbros

Niektorí z partnerov začnú po rozchode preukazovať nevídanú aktivitu smerom k svojej bývalej polovičke. Telefonáty, správy, komentáre na sociálnych sieťach či neočakávané návštevy sa môžu zdať ako prejavy lásky, avšak ide skôr o snahu totálne ovládať toho druhého.

Možno iba preháňam

© uphe

Možno dôvody na rozchod boli naozaj iba prehnané. Ak ste sa rozišli kvôli práci či názoru príbuzných, druhý pokus vášho vzťahu môže byť úspešný. Väčšina vzťahov sa však končí kvôli naozaj vážnym dôvodom, ako napríklad podvádzanie, a to je určite pádnym dôvodom sa do vzťahu nevracať.

To, či dáme našim bývalým vzťahom druhú šancu, je samozrejme len na každom z nás. Ak sa teda o to s partnerom pokúsite, prajeme vám len šťastný koniec, ako z rozprávky.

Pozri aj: TÁTO JEDINÁ JEDNODUCHÁ VEC MÔŽE POMÔCŤ ZACHRÁNIŤ VÁŠ VZŤAH ALEBO VAŠE MANŽELSTVO

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov