Aj taká bežná vec, ako držanie sa za ruku s partnerom dokáže veľa vypovedať o štádiu, ktorým si vo vzťahu momentálne prechádzate, ako aj o vzťahu samotnom.

Držanie sa za ruku s naším milovaným partnerom nám dáva pocit bezpečia, lásky a tiež ním verejne prejavujeme, že osoba, ktorú držíme, je pre nás dôležitá. Existujú rôzne spôsoby, akými sa dvojice držia za ruky a každý z nich nám môže čo to poodhaliť o vzťahu daného páru.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo symbolizujú nasledujúce spôsoby držania sa za ruku medzi partnermi?

Dlaň otočená nadol

brightside.me

Ak sa s partnerom držíte za ruku týmto spôsobom, váš vzťah je založený na náklonnosti, nie však na vášni. Tento spôsob držania rúk tiež naznačuje, že partner, ktorý drží ruku dlaňou nadol, je silnejšia osobnosť, častejšie vo vzťahu preberá iniciatívu a je viac rozhodný.

Prepletené prsty

brightside.me

Prepletené prsty sú znakom vášne a silného spojenia medzi partnermi. Obaja partneri by si mali navzájom držať ruky rovnako pevne, príliš uvoľnená ruka jedného z dvojice nie je dobrým signálom.

Malíčky

brightside.me

Držanie sa iba za malíčky značí uprednostňovanie nezávislosti oboch partnerov. Tieto dvojice navzájom rešpektujú súkromie toho druhého a doprajú jeden druhému dostatočný priestor. Avšak, toto gesto môže znamenať aj nepríjemnejšiu variantu, kedy jeden z partnerov cíti potrebu sa z partnerského vzťahu vrátiť opäť len ku kamarátstvu.

Pridržanie druhou rukou

brightside.me

Ak držanie za ruky ešte posilňujete vašou druhou rukou, váš vzťah naberá na vážnosti. Na druhej strane to však môže naznačovať aj to, že sa snažíte svojho partnera si nasilu privlastniť.

„Spoločenské“ držanie sa

brightside.me

Tento typ držania je preferovaný najmä pri návšteve nejakého spoločenského podujatia, či pri inej oficiálnej príležitosti. Ak sa však dvojica drží týmto spôsobom aj počas bežných dní, môže to vyjadrovať neistotu vo vzťahu, alebo podvedomé vyhľadávanie ochrany.

Držanie za prsty a mierne ťahanie ruky

brightside.me

Tento spôsob držania sa za ruky symbolizuje nerovnováhu vo vzťahu. Partner, ktorý tomu druhému ťahá ruku sa podvedome snaží donútiť ho k rýchlejšiemu rozhodovaniu, ako na ktoré je normálne zvyknutý. Taktiež to môže byť znakom otrávenosti z rutiny, ktorá sa vkradla do vzťahu.

Bez držania rúk

brightside.me

Ak sa jeden z partnerov úplne vyhýba držaniu za ruky, môže to byť výstrahou, že pre neho alebo ňu druhý partner nie je až tak dôležitý. Odmietanie držania sa za ruky však nemusí byť spôsobené nezáujmom partnera, ale veľakrát iba hanblivosťou, či túžbou po súkromí. Ak vás teda partner pri spoločných prechádzkach nedrží za ruku, nemusíte sa automaticky obávať, že vás nemá rád. Pokiaľ sa vo vzťahu neobjavujú iné veci, ktoré by naznačovali nezáujem zo strany partnera, netreba si nad tým lámať hlavu.

Pozri aj: TEST: Tibetský 3-otázkový test osobnosti vám prezradí, kým v skutočnosti ste

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov