Aj muži majú svoje skryté strachy…

Možno si poviete: “Je vôbec možné, že aj muži majú nejaké skryté strachy? Veď vyzerajú tak silne a rozhodne!” Áno, vyzerajú, pretože im to tak viac-menej diktuje spoločnosť. Aj muži však majú veci, ktoré ich nesmierne znepokojujú – akurát o nich nehovoria nahlas. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Telo

Skutočne nielen ženy túžia po príťažlivom tele. Rovnako aj viacerým mužom vadí nejaké to kilo navyše, akurát si to na verejnosti málokedy priznajú. Nakoniec – čo si myslíte, prečo chodí do posilňovne čoraz viac mužov? Vedia, že ich telo je aj ich chrámom a je ich nočnou morou, že raz by si niekto začal robiť žarty z ich pivného brucha.

pexels.com

#2 Peniaze

A za to môže obraz, ktorý je nám spoločnosťou už oddávna podsúvaný. Muž má byť ten, kto má lukratívnu a skvele vynášajúcu prácu. Ak to tak nie je, začína byť frustrovaný. O tom však život naozaj nie je. Žena, ktorá za to stojí, si tieto veci za prioritu ani zďaleka nekladie. Nie je preto dôvod na zbytočnú úzkosť a stres.

#3 Výška

V spoločnosti taktiež akosi prevláda mýtus, že príťažliví sú len vysokí muži. Ak je muž nízky, stráca sebavedomie. To ale nie je správne, nakoľko niektoré ženy priťahujú vyslovene nízki muži.

#4 Iní muži

Ak budete svojmu partnerovi rozprávať o svojom novom kolegovi, ktorý má taký úžasný zmysel pre humor, je prirodzené, že ho začne považovať za hrozbu. Všetko by sa pritom vyriešilo, ak by ste nezabudli povedať, že určite vás vôbec nepriťahuje, a že je taktiež šťastne zadaný.

pexels.com

#5 Imidž “macha”

Pre ženy je to nepochopiteľné, ale väčšina mužov bude chcieť v začiatkoch vášhu pôsobiť ako Casanova. Muži totiž nechcú pôsobiť ako neskúsení, preto väčšinou pri počte svojich vzťahov a sexuálnych partneriek preháňajú.

#6 Ochlpenie

Možno sa zasmejete, ale je to tak – aj toto mužom robí starosti. Ak je jeho hruď zarastená primálo, muž sa bojí, že pôsobí skôr ako chlapec. Naopak, ak je zarastená až priveľmi, bojí sa, aby to na vás nepôsobilo odpudzujúco.

#7 Diéta

Keď povie vetu “Držím diétu,” žena, všetko je v poriadku. Ak to však povie muž, jeho kamaráti ho pravdepodobne okamžite vysmejú. Žiaľ, obraz muža sa v dnešnej spoločnosti spája s tým, že musí mať rád steaky, tlačenku či poriadne mastné škvarky. Ak to tak nie je a tieto jedlá mu “nevoňajú”, nie vždy mu musí byť príjemné priznať sa k tomu.

pexels.com

#8 Vzťahy

A opäť, ak rieši nejaké vzťahové otázky žena, príde nám to normálne. Ak ich začne riešiť muž, mnohí ho môžu označiť za “precitliveného”, čo je samozrejme nezmysel.

#9 Predošlé vzťahy jeho partnerky

Pre každého muža môže byť nepríjemné, ak zistí, že jeho partnerka mala viac vzťahov, než on. Vtedy je dôležité vysvetliť si, že minulosť je minulosť a nedovolíte, aby zasahovala do vašej spoločnej prítomnosti.

#10 Plač

Asi každý muž má panický strach z toho, že sa niekedy rozplače na verejnosti. Plačúci muž je predsa pre mnohých synonymom slabosti. Žiaden strach, každý inteligentný a emocionálne zrelý človek vie, že plač je prirodzenou reakciou na smútok, žiaľ či obrovskú radosť.

Pozri aj: 10 vecí, ktorými muži privádzajú ženy do šialenstva (v dobrom slova zmysle)

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov