Foto: Photo by We-Vibe WOW Tech on Unsplash

Žiaľ, nevera je v dnešných vzťahoch bežnou praxou.

Na internete je dostupných množstvo rôznych prieskumov a štatistík, ktoré sa zaoberajú neverou. Čísla sa viac či menej rôznia, no spoločné majú to, že neverných je naozaj obrovské množstvo ľudí. Nevere však možno dokážete predísť (či už snahou o záchranu vzťahu alebo tým, že ho jednoducho ukončíte) – najprv je však potrebné vedieť, že sa k nej schyľuje. Ako na to?

To už prezradil portál Your Tango. 

V skutočnosti to dokáže odhaliť jediná otázka. Napadlo by vás zrejme hocičo, ale toto nie. Tou otázkou totiž je:

Môžeme v posteli vyskúšať niečo nové?

Na prvý pohľad môže vyzerať nevinne, avšak aj odborníci sa zhodujú na tom, že nikto túto otázku nepoloží len tak. Váš partner je zrejme nespokojný už dlhodobo, a na položenie tejto otázky možno zbieral odvahu už dlhodobo. 

Každá nevera je, samozrejme, nesprávna, no zároveň treba dodať, že ak je jeden z partnerov so sexuálnym životom vo vzťahu dlhodobo nespokojný, je pravdepodobné, že uspokojenie bude hľadať inde. 

Photo by We-Vibe WOW Tech on Unsplash

Dokazuje to aj prieskum portálu Ashley Madison, kde až 90 % ľudí potvrdilo, že pravidelný a vzájomne uspokojujúci sex je pre nich vo vzťahu veľmi dôležitý. Rovnaký prieskum však dokázal, že väčšina ľudí ho vo vzťahu nemá tak často, ako chce/potrebuje – nespokojných je až 52 % ľudí.

Ako uvádza Paula Keable zastupujúca práve spomínaný portál: “Zistili sme, že to, že je niekto neverný ešte neznamená, že je v nešťastnom vzťahu. Nevera niekedy znamená, že hľadá len jednu jeho chýbajúcu časť, ale nechce opustiť inak uspokojivý vzťah.”

Je preto pravdepodobné, že ak je človek vo vzťahu spokojný, skôr ako sa nevery dopustí, sa bude daný problém snažiť riešiť so svojou polovičkou. Práve vyššie uvedená otázka tak môže byť znakom toho, že sa niečo deje, no ešte stále je čas zvrátiť to. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov