Foto: Photo by Riccardo Mion on Unsplash

Každý jeden z nich ničí vzťah pomaly, ale isto…

Neveru dokáže “rozdýchať” len máloktorý vzťah, a ak aj áno, nie nadlho. Ako samotná nevera, tak aj rozchod kvôli nej však zväčša prichádza veľmi rýchlo. Pri týchto 6 tichých zabijakoch vzťahu je to však inak. Ničia ho pomaly a postupne, no o to bolestivejšie a ťažšie to môže byť…

Článok pokračuje pod videom ↓

6 tichých zabijakov každého vzťahu popísal portál I Heart Intelligencie. 

#1 Nedostatočné prejavy náklonnosti

Na každý vzťah treba dvoch. Ak ho dlhodobo “ťahá” len jeden, a od druhého sa nikdy nedočká úprimného objatia, pohladenia či bozku, skôr či neskôr si uvedomí, že vo vzťahu je vlastne len sám. 

#2 Neustále lži

Partner je človekom, s ktorým pravdepodobne zdieľate najviac času – preto je dôležité, aby ste mu mohli veriť na 110 %. Ak to tak nie je a ak vašu dôveru zneužíva neustálymi klamstvami, takýto vzťah nebude mať určite dlhé trvanie. 

#3 Podceňovanie

Mnoho ľudí nedokáže vystáť, ak je na tom ktokoľvek lepšie ako oni – či už v súkromnom živote, pracovne či finančne. Žiaľ to platí aj vo vzťahoch, kde potom svojho partnera neustále podceňujú a ponižujú. Takýto vzťah však, samozrejme, jednoducho nemôže fungovať. 

Photo by NEOSiAM 2020 from Pexels

#4 Extrémna žiarlivosť

Hovorí sa, že kto nežiarli, ten nemiluje. Žiarlivosť je samozrejme v istej, zdravej miere prirodzená, no ak jej je priveľa, dokáže každý vzťah naozaj pochovať. Kto predsa miluje, ten by mal nielen žiarliť, ale v provom rade aj dôverovať. 

#5 Problémy s komunikáciou

Zlým znamením je aj to, ak si už po nejakom čase nemáte čo povedať. Máte pocit, že o všetkom ste sa už porozprávali a dopredu viete, čo vaša polovička kedy povie. Problémom však je aj to, keď viete, že kvôli všetkému sa len pohádate – a tak radšej nekomunikujete vôbec. 

#6 Ste spolu z vypočítavosti

Žiaľ, aj to sa deje. Vôbec (žiaľ) nie je ojedinelé, keď sú ženy vo vzťahu len preto, aby sa o ne mal kto finančne postarať a aby mali kde bývať, a muži zas preto, aby sa im kto mal kto postarať o domácnosť. Vtedy je však väčšinou len otázkou času, kedy si jeden z partnerov nájde niekoho, do koho sa zamiluje naozaj.  

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov