Väčšina z vás už počula výrazy „alfa muž“ či „alfa žena“. Kto je však alfa osobnosťou?

Alfa osobnosť sa od ostatných ľudí líši vo viacerých veciach. V prvom rade, alfa osobnosť nepodlieha davu. Je samostatná, silná a jedinečná – jednoducho osobnosť v pravom zmysle slova. Týchto ľudí spája 10 osobnostných čŕt, ktorými disponujú. Nájdete sa v nich aj vy?

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Hovoríte stručne, no jednoznačne

Vaša vyjadrovanie nie je nikdy žiadnou hádankou. Vyjadrujete sa stručne, no veľmi jasne. Nikomu tak nikdy nedáte priestor na žiadne domnienky či špekulácie, ktoré sú zväčša zárodkom rôznych konfliktov a zničených vzťahov.

#2 Neveríte slovám, veríte činom

Nemáte radi stavanie vzdušných zámkov, či ťahanie medových motúzov popod nos. Nenecháte sa oklamať sladkými a zavádzajúcimi rečami. Prežili ste toho už dosť na to, aby ste sľubom neprikladali žiadnu váhu. Vážne beriete jedine gestá a činy.

#3 Zaujímajú vás len veci, ktoré sa týkajú vás a vašich najbližších

Existujú ľudia, ktorí priam žijú z rôznych „zaručených informácií“ o komkoľvek. Klebety sú pre nich rovnako dôležité, ako vzduch, ktorý dýchajú. Narovinu povedané – vám sú životné udalosti druhých ľudí ukradnuté. Nepotrebujete vedieť, ktorý sused sa práve rozvádza a ktorá kolegyňa premýšľa nad výpoveďou. Svoju pozornosť zameriavate len na veci, ktoré sú skutočne dôležité.

pexels.com

#4 Reči sa hovoria a chlieb sa je

Vaše slová sú a vždy budú v súlade s vaším správaním. Ste však zároveň odvážni a ak ste o niečom presvedčení, nebojíte sa za svoj názor postaviť a vyjadriť ho hoci aj pred celým svetom.

#5 Nemáte veľa priateľov

Nepotrebujete mať na Facebooku 1500 priateľov. Úplne vám stačia tí traja, alebo hoci aj jeden. Dôležité je, že viete, že pri sebe máte niekoho na celý život a niekoho, komu môžete kedykoľvek zavolať aj o polnoci.

#6 Samotu si dokážete vychutnať

Hovorí sa, že samotu nemajú radi len ľudia, ktorí nedokážu počúvať svoje vlastné myšlienky. To však váš prípad nie je. Nerobí vám problém zobrať sa a vyraziť si niekam úplne osamote. Skôr naopak – tieto chvíle si dokážete poriadne vychutnať.

#7 Svoje súkromie si strážite

Určite aj vy poznáte niekoho, o kom toho z Facebooku viete možno viac, ako jeho vlastní rodičia. Vďaka #instastories zas máte podrobný prehľad o jeho celodennom menu i každodennom harmonograme. Toto však váš štýl ani zďaleka nie je. Svoje súkromie si vážite a nemáte potrebu deliť sa oň so stovkami ďalších ľudí.

pexels.com

#8 Robíte veci, ktoré milujete

Máte toľko cieľov a snov, až neviete, do plnenia ktorého by ste sa mali pustiť najskôr. Jednoducho viete, že skutočné šťastie nájde len človek, ktorý robí to, čo miluje. Či sa to už týka školy, práce alebo súkromia.

#9 Nezaujíma vás, čo o vás hovoria druhí ľudia

Nakoľko žijete svoj vlastný život a nie život niekoho iného, nemáte potrebu vedieť, aký názor naňho majú ostatní. Viete, že všetkým nevyhoviete nikdy a ani sa o to nesnažíte.

#10 Ste obklopení ľuďmi, ktorí zdieľajú rovnaké hodnoty, ako vy

Okolo seba máte radi ľudí, ktorí sú pre vás inšpiráciou, motiváciou a vzorom. Zväčša vás však priťahujú osoby, ktoré majú rovnako veľké sny, ako vy. Ak niečo neznášate, tak je to súťaživosť a závisť. Takýmto ľuďom sa snažíte vyhýbať a ak cítite, že je pre vás nejaký vzťah toxický, nemáte problém z neho vycúvať.

Pozri aj: Viete, ako si získať prirodzený rešpekt? Týchto 12 pravidiel vám to prezradí

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov