Foto: pexels.com

Idete do toho?

Chceli by ste mať takto o rok na svojom konte našetrených 1300 eur? Ak áno, môžete vyskúšať tento skvelý tip, vďaka ktorému sa vám to podarí. Bude to síce chcieť dôslednosť a trochu sebazapretia, no určite to zvládnete. Táto výzva, ktorú zverejnil aj portál Brightside, už obletela celý svet, a určite by ste o nej mali vedieť aj vy. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako by ste investovali 1300 eur? Nejaký spôsob by ste si už určite našli. Chcete už takto o rok premýšľať nad tým, či si doprajete poriadnu dovolenku, alebo či investujete napr. do svojho podnikania? Ak áno, poďte aj vy do tejto výzvy.

Jej pravidlá sú veľmi jednoduché a prakticky existuje len jedno – každý týždeň si odložte bokom 25 eur. Skúste to robiť vždy v rovnaký deň – napr. v pondelok či v nedeľu, alebo v hociktorý iný deň, aby ste to časom robili už automaticky. 

Photo by maitree rimthong from Pexels

Takéto postupné odkladanie peňazí sa vám nebude zdať ako také veľké zaťaženie vášho rozpočtu, akoby ste si mali mesačne bokom odložiť 100 či 125 eur a navyše ide o sumu, ktorú si vo väčšine prípadov môžete našetriť aj nejakým tým sebazapretím. Skúste napríklad nabudúce odolať ďalším topánkam, kávu si vezmite z domu alebo prestaňte fajčiť. 25 eur týždenne je cca 3,6 eur denne, skúste preto popremýšľať, z ktorej časti vášho rozpočtu by ste ich mohli “presunúť”.

Veríme, že dostatočne motivujúco na vás bude pôsobiť fakt, že už napríklad v desiatom týždni budete mať našetrených 250 eur, v dvadsiatom 500 a v štyridsiatom 1000 eur. Takto o rok (52. týždeň) tak budete mať 1300 eur. 

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov