Nepozorujete na sebe v poslednom období týchto 5 príznakov?

Áno, my naozaj vieme, aké to je. Sami sme sa stali na psychologických článkoch závislými. Ale keď všetko, čo sa týka ľudskej mysle a psychiky je také záhadné, zaujímavé a pútavé zároveň… Ak ste na psychologických článkoch takisto závislí a čítate ich v poslednom období naozaj veľa, postupne na sebe môžete začať pozorovať tieto príznaky. Pýtate sa na liečbu? Jednoduchá – čítať ich ešte viac! 🙂 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: Myslíte si, že každý sa vás pokúša zmanipulovať

Viete, čo sú to manipulačné techniky a viete, ako ľahko sa nimi ľudia dajú ovládnuť, ak ich do rúk vezme skúsený manipulátor. Pravda je však taká, že použiť ich nie je také jednoduché. Susedu na dôchodku, s ktorou sa ráno zveziete vo výťahu tak z okruhu podozrivých môžete pokojne vylúčiť.

#2: Pokúšate sa odhadnúť typ osobnosti každého človeka, s ktorým prídete do kontaktu

Keď sa dvaja ľudia stretnú a navzájom si kladú otázky o rodine, o práci a o dovolenke, robia to preto, pretože sa chcú niečo dozvedieť o rodine, o práci a o dovolenke. Ak však tieto otázky kladiete vy, robíte to preto, aby ste si mohli vytvoriť osobnostný profil danej osoby a určiť, či je tento človek skôr sangvinický extrovert, alebo melancholický introvert.

pexels.com

#3: Zrazu vidíte v každom človeku sociopata alebo psychopata

Správanie kolegu alebo spolužiaka vám zrazu príde veľmi zvláštne. Premýšľate, či bol taký vždy, alebo či sa zmenil až potom, ako ste sa naučili presne diagnostikovať sociopatické a psychopatické správanie sa.

#4: Každému dokážete diagnostikovať nejakú duševnú chorobu

Symptómy všetkých duševných ochorení máte v malíčku. V niektorých ste sa sami našli, no v ďalších ste našli niekoho z vášho okolia. Vlastne, keď sa nad tým zamyslíte, na každého by niektorá z týchto chorôb sedela… Nemajte obavy, ste v poriadku, rovnako, ako aj vaše okolie. Tento „príznak“ je určite dôverne známy tiež každému, kto niekedy počas štúdia absolvoval skúšky zo psychológie alebo zo psychiatrie. Čím viac ste o duševných poruchách čítali, tým viac ste sa v nich nachádzali.

#5: Vaším obľúbeným žánrom sa stali psychologické thrillery

Či už ide o nejaký seriál alebo o film, na tento žáner nedáte dopustiť. Radi sledujete a ďalej predvídate dejovú líniu. Keďže myseľ vraha máte prečítanú už chvíli, kedy iní ešte ani nevedia, kto vrahom bol, na pozeranie týchto filmov nie ste práve najpríjemnejším spoločníkom.

Pozri aj: PROJEKČNÁ PSYCHOLÓGIA: TÝCHTO 5 VECÍ ROBÍME MY SAMI, NO OBVIŇUJEME Z NICH INÝCH

psych.sk (Henrieta Balázsová), learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov