Celoslovenský projekt Chuť žiť naberá na obrátkach.

Projekt Chuť žiť sa venuje poruchám príjmu potravy (PPP), respektíve anorexii a bulímii. Na Slovensku je táto téma stále tabu, vôbec sa o nej nehovorí, ľudia ju nevedia rozpoznať ani liečiť. Práve cieľom projektu Chuť žiť je vyvolať diskusiu a vrátiť PPP do povedomia, lebo je to vážna, aktuálna téma, ktorú treba riešiť. Na to, v akom štádiu projekt aktuálne je, sme sa opýtali jeho samotnej autorky, Valentíny Sedilekovej. 

Na začiatku marca ste určite zaregistrovali rozhovor so mnou o pripravovanom projekte Chuť žiť. Jeho spustenie bolo avizované na marec, čo sa, bohužiaľ, ukázalo ako nereálne. Popravde, taký veľký projekt si vyžaduje kvantum práce. Môžem však spokojne povedať, že spolu s partnermi projektu ako RESPECT APP či Liga za duševné zdravie naplno pracujeme na tom, aby bol projekt čo najkvalitnejší. Nezabúdam ani na svoj skvelý tím tínedžerov, ktorí makajú spolu s nami a práve cez tento víkend organizujeme teambuilding na upevnenie našej spolupráce. Ak sa chceš pridať do tímu Chuť žiť, napíš mi na facebook alebo mail: [email protected].

foto: Caroline Caerulus Photography

Momentálne sa venujeme niekoľkým veciam. Ako prvé pripravujeme predkampaň kampane. Aby ste neboli zmätení, predkampaň znamená crowdfundingovú kampaň, ktorú spustíme tento mesiac a prostredníctvom ktorej nás budete môcť podporiť. Všetky vyzbierané peniažky pôjdu len a len na chod projektu, konkrétne na naše workshopy na školách. Len nedávno sme na to natáčali video, veď onedlho uvidíte…

Ďalej vytvárame sieť odborníkov a špecialistov po celom Slovensku. Je to náročná práca, citeľne na nás dolieha stav slovenského zdravotníctva. Napriek tomu veríme, že sa nám podarí nájsť čo najviac doktorov i psychológov ochotných spolupracovať a sme vďační každému, kto si na tú hŕbu práce pridá aj participáciu s Chuť žiť.

A do tretice, vytvárame celé májovo-júnové turné po školách, a to konkrétne workshopy zamerané na prevenciu (dvojmesačnú ochutnávku), a k tomu prednášky pre športové kluby a diskusie. Edukačnú kampaň máme naplánovanú na september, keď žiaci a študenti opätovne zasadnú do školských lavíc a zároveň budeme od začiatku nového školského roka pokračovať s workshopmi, diskusiami a prednáškami.

Prosím, držte nám palce a podporte nás v crowdfundingovej kampani. Za celý tím projektu a jeho partnerov vám ďakujeme!

Pozri aj: „Ako 8-ročná som si zaťahovala opasok, až som mala odreniny.“ Mladá, iba 17-ročná Valentína ešte stále trpí anorexiou, no napriek tomu rozbieha celoslovenský projekt Chuť žiť

Projekt Chuť žiť sa venuje poruchám príjmu potravy (PPP), respektíve anorexii a bulímii. Cieľom projektu Chuť žiť je vyvolať diskusiu a vrátiť PPP do povedomia, lebo je to vážna, aktuálna téma, ktorú treba riešiť.
Uložiť článok

Viac článkov