Foto: Photo by Milena Santos from Pexels

Spoznávate sa v nich?

Pravdou je, že tí najlepší ľudia o sebe často pochybujú najviac. Možno do tejto skupiny patríte aj vy. Portál Thought Catalog popísal 7 vecí, ktoré sú síce nepríjemné, no sú dôkazom toho, že máte skutočne dobré srdce. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Stretávate sa s nimi aj vy? 

#1 Máte syndróm impostera

Syndróm impostera sa vyznačuje tým, že človek sa neustále spochybňuje a má problém s tým, aby si priznal nejaký úspech. V prehnanej miere samozrejme škodí, avšak občasné pochybnosti o sebe samom sú len dôkazom toho, že sa vnímate kriticky, čo je skvelé. Nikto z nás totiž nie je dokonalá bytosť a každý má nejaké chyby. Priznať si to však dokáže málokto. 

#2 Často premýšľate nad svojimi chybami z minulosti

Viete, že to nie je správne, a že by mali ostať tam, kam patria – teda v minulosti, no niekedy je to pre vás naozaj náročné. Mrzí vás, ak spravíte nejakú chybu, alebo keď niekomu ublížite. Potom nad tým premýšľate ešte naozaj dlho. Ste však silnejší, ako si myslíte – znamená to totiž, že patríte k úzkej skupine ľudí, ktorí si dokážu priznať aj pochybenie. 

#3 Najťažšie odpúšťate sami sebe

Druhým odpustiť dokážete – veľakrát dokonca aj bez toho, aby svoje ospravedlnenie vyslovili nahlas. Problém však máte vtedy, ak musíte odpustiť sami sebe. Aj toto je však dobré znamenie – ak si totiž ľudia dokážu odpustiť príliš rýchlo či príliš ľahko, môže to znamenať, že si zo svojho pochybenia nezobrali žiadnu lekciu. 

Photo by Chermiti Mohamed from Pexels

#4 Neustále na sebe pracujete

Neustále vidíte priestor na svoj rast a doprajete si málo času na oddych či na odpočinok. Väčšina ľudí tomu nerozumie a ani to nikdy nepochopia, a dokonca aj vy sami si to niekedy vyčítate. Uprednostniť svoje sny a ciele pred pohodlím však dokážu iba tí najsilnejší. 

#5 Zaujímate sa o názory druhých

Všade sa hovorí a píše, že názory druhých by nám mali byť ukradnuté. Radi by ste sa tým riadili, no nie je to také jednoduché. Ak vám niekto adresuje nejakú nepeknú alebo urážlivú poznámku, jednoducho sa vás to dotkne. Ani na tom však nie je nič zlé, je to jednoducho len znak toho, že ste cítiaca a citlivá bytosť. 

#6 Ľahko vás niečo rozplače

Ani náhodou nemáte srdce z kameňa, práve naopak. Veľa ľudí sa slzám bráni, no vy ich jednoducho nedokážete potláčať, a niekedy vás dokáže rozplakať aj nejaká úplná maličkosť. Nechcite to však zmeniť. Slzy sú často prejavom sily, nie slabosti. 

#7 Nechcete byť zlým človekom

Veľakrát sa pristihnete pri tom, ako premýšľate, ako niečo spraviť tak, aby ste druhých nezranili alebo neurazili. Jednoducho nechcete byť zlým človekom, aj keď vás to niekedy možno obmedzuje. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov