Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez

Cení si vás váš šéf dostatočne?

Rozmýšľate nad zmenou práce? Nie ste v tom sami. Podľa prieskumu indexu Beamery Talent Index uvažovalo v roku 2021 nad výpoveďou až 57 percent Američanov. Urobiť túto životnú zmenu je náročné a v dnešnej dobe najmä skľučujúce, pretože so sebou môže priniesť životnú nestabilitu a stres.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prácu môžete opustiť kvôli viacerým dôvodom. Najčastejšie však za to môže nešťastie a váš nadriadený. Ak ste teda nešťastný a vaša práca vám spôsobuje stres, mali by ste čo najskôr odísť a sústrediť sa na novú kariéru, ktorá vás urobí šťastným. Ak chcete vedieť, kedy by ste mali opustiť svoje terajšie pracovisko, prečítajte si tento článok. Portál Your Tango zostavil zoznam 10 signálov, že nastal čas odchodu.

#1 Práca vás už nenapĺňa

Veľkým problémom je nechuť do práce. Tá spôsobuje akési spomalenie, ktoré môže skončiť tak, že zo seba nebudete dávať maximum. Žijeme v dobe, kedy by práca mala byť radosťou, nie trestom.

Foto: Unsplash/Nik Shuliahin

#2 Nemáte sa kam posunúť

Možno túžite po kariérnom posune, no uvedomujete si, že sa už sa nemáte kam posunúť. Určite existujú ďalšie spoločnosti, ktoré vám ponúknu to, po čom túžite.

#3 Uvedomili ste si, že máte narcistického šéfa

Ak je váš šéf narcis, utekajte čo najďalej. Môžete ostať a pokúsiť sa vyrovnať s negatívnym pracovným prostredím, no ak nemáte spojencov na vyšších priečkach, mohli by ste sa popáliť.

Foto: Unsplash/Hunters Race

#4 Zdá sa, že ste neviditeľný

Ak na vás váš šéf, kolegovia a rozhodujúci činitelia do veľkej miery zabúdajú, je to pre váš kariérny postup problém. Skúste sa zviditeľniť a zviditeľnite aj svoju prácu. Ak sa vám to nepodarí, nájdite si prácu, v ktorej ocenia váš talent. Existuje mnoho spoločností, v ktorých hľadajú ľudí s vysokou adaptabilitou a emočnou inteligenciou.

#5 Cítite sa ako nula

Môžete mať slabú výkonnosť alebo mať pocit, že nespĺňate pracovné štandardy . Môže to byť spôsobené nedostatkom spätnej väzby, nerealistickými očakávaniami alebo zlým pracovným zaradením. To vás môže stiahnuť na dno.

Foto: Pexels/RODNAE production

#6 Meníte sa pred očami svojej rodiny

Ak trávite všetok svoj čas prácou a ľudia vo vašom živote vám hovoria, že sa kvôli práci meníte, zamyslite sa nad tým, či sa vaša situácia v zamestnaní zmení. Rovnováha medzi súkromným a pracovným životom je dôležitá a nemali by ste na ňu zabúdať.

#7 Ste frustrovaný

Ste frustrovaný nečinnosťou a každodennými nepríjemnosťami, s ktorými musíte bojovať? Neostáva vám nič iné ako posunúť sa ďalej. Ako sme už písali vyššie, radosť z práce je dôležitá. Keď sú hodnoty spochybňované, emócie často vzplanú. Veľa zamestnávateľov zintenzívňuje a zavádza významné zmeny s cieľom vytvoriť firemnú kultúru, v ktorej môže každý prosperovať a vy nájdete takú, v ktorej sa budete cítiť spokojný.

Foto: Unsplash/Ahmad Gunnaivi

#8 Necítite sa bezpečne

Zlaďte sa so svojím telom a všimnite si, či sa cítite fyzicky a emočne v bezpečí. Ak vaše obavy nie sú brané vážne, choďte preč! Nájdite prácu, ktorá ponúka základný zreteľ na zdravie a bezpečnosť zamestnancov.

#9 Práca vás fyzicky vyčerpáva

Zlé zamestnanie alebo nepredstaviteľné stresové podmienky si môžu vyžadovať veľkú daň vo forme emočného a fyzického zdravia. Ak je vaša situácia náročná na to, aby ste ju vyriešili, mali by ste dať prednosť svojmu zdraviu.

Foto: Unsplash/Vladislav Muslakov

#10 Zamestnávateľ sa o vás nestará

Odmieta váš šéf skvelé nápady, s ktorými prichádzate? Nie je ochotný vyhovieť vašim požiadavkám? Vedzte, že existuje mnoho ďalších zamestnancov, ktorí to dokážu a vašu prácu ocenia.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov