Je to kruté, no je to tak.

Čo je vo vzťahu najdôležitejšie? Takmer každý človek okamžite odpovie: láska, dôvera, vzájomný rešpekt… No čo odpoveď načasovanie? Nie je správne načasovanie to, čo je pre lásku najdôležitejšie? Nech sa dvaja ľudia milujú akokoľvek, môže sa stať veľa vecí, pre ktoré jednoducho nikdy nebudú môcť byť spolu. Pretože sa stretli v nesprávny čas.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo sa stane, keď sa zamilujete do správnej osoby, no v nesprávny čas?

#1 Viete, že nikoho podobného už nikdy nestretnete

Nikoho takého ste nikdy nestretli a viete, že už ani nestretnete. O to viac to, že nikdy nebudete môcť byť spolu, bolí.

#2 Myšlienku naňho/na ňu nedokáže zahnať nikto iný

Možno v nejakom vzťahu aj ste a ak nie, raz v nejakom určite budete. No on/ona bude jednoducho navždy ten pravý/tá pravá. Nech je to voči vášmu partnerovi akokoľvek kruté, nedokážete s tým spraviť nič.

#3 Nechcete ho/ju zraniť

Ublížiť tomuto človeku je tá posledná vec na svete, ktorú by ste boli schopní urobiť. Napriek tomu sa však zraňujete – vzájomne. Oboch vás ničí myšlienka, že žiadna spoločná budúcnosť vás nečaká.

pixabay.com

#4 Neustále bojujete sami so sebou

Evidentne ste sa neriadili svojím srdcom, ale svojím rozumom. Vyhralo vaše “racionálne ja”, no svoje “emocionálne ja” ste zahnali do kúta a pošliapali ste ho. Je prirodzené, že si to budete vyčítať. Žiaľ, možno až do konca života.

#5 Želáte si, aby ste mohli zastaviť čas

Želáte si, aby všetko naokolo zastalo. Jediné, čo by zostalo zachované, by ste boli vy dvaja. Tak by ste nemuseli čeliť prekážkam, ktoré vám v tomto svete bránia byť spolu.

#6 Chcete utlmiť všetky svoje city

Radšej by ste sa stali bezcitným monštrom, než by ste mali každý deň znova a znova prežívať tú bolesť.

#7 Začnete vinu zvaľovať na iných

Či už právom alebo neprávom, je vám to v podstate jedno. Cítite obrovský žiaľ, hnev a krivdu. Aby ste aspoň časť z týchto pocitov utlmili, snažíte sa vinu za svoje nešťastie hodiť na niekoho iného. Kohokoľvek.

#8 Viete, že si zaslúžite niečo viac…

…no aj tak s tým nič nedokážete spraviť. Niečo vo vašom vnútri vám neustále opakuje, že takéto veľké trápenie si nezaslúžite. Vy to viete, no nedokážete si pomôcť. A nedokáže vám pomôcť ani nikto iný.

pixabay.com

#9 Vaša schopnosť rozhodovať sa klesla na nulu

A to len preto, že nižšie už ísť nemôže. Celá táto záležitosť vás obrala o enormné množstvo energie, ktoré vám teraz bráni žiť váš život tak, ako doteraz.

#10 Neustále premýšľate nad “čo keby…”

Túto otázku si položíte asi 10 tisíckrát denne, v rôznych variáciách. Neustále hľadáte nejakú nádej, akúkoľvek drobnú, ktorá by spôsobila, že nakoniec budete spolu. V kútiku duše však dobre viete, že hľadáte zbytočne.

#11 Váš pohľad na život sa zmenil

A to kompletne. Ste úplne iným človekom, než ste boli predtým. Obyčajné príbehy o “zlomených srdciach”, ktoré počúvate od svojich priateľov, sú vám smiešne. Vo svojom okolí pravdepodobne nemáte nikoho, kto si musel prejsť tým, čo vy. No jedno je isté. Absolútne vás to zmenilo.

#12 Aj tak to neľutujete

Napriek všetkému a napriek tomu, aké je to paradoxné, túto svoju skúsenosť neľutujete. Koľko ľudí nájde počas svojho života tú pravú lásku? Minimum. Vy ste ju našli. A preciťujete ju o to intenzívnejšie, aká je bolestivá.

#13 Neustále vás bude zožierať pocit “niečoho nedokončeného”

Pravdepodobne už navždy budete mať pocit, že s touto osobou máte niečo nedokončené. Aj keď ho/ju stretnete po desiatich rokoch, oči vám zaplavia slzy a opäť sa začne kolotoč otázok “čo keby…”

pixabay.com

#14 Spomienky vám ostanú navždy

Raz sa určite pohnete ďalej. Tým si môžete byť naozaj istí. No spomienky, ktorú vám zostanú patria k tým, ktoré nevyblednú ani po rokoch.

#15 Stanete sa múdrejším a silnejším človekom

Ako sa hovorí, každé veľké dielo vzniklo zo zlomeného srdca. Časom uvidíte, že táto skúsenosť pre vás bola obrovskou skúškou, ktorej teraz (či už po mesiacoch alebo po rokoch) vďačíte za to, kým ste. Ste totiž múdrejší a silnejší, než kedykoľvek predtým.

Pamätajte, že každý človek, ktorého stretneme, nás má niečo naučiť. Možno ste sa mali naučiť láske, možno odpúšťaniu a možno vás to len malo nasmerovať niekam, kde sa ani nebudete vedieť ako ocitnete. Nezúfajte. Život nám nikdy nenaloží niečo, čo by sme nezvládli.

Pozri aj: Zostaň single, kým nestretneš tohto muža

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov