Foto: pixabay.com

Táto otázka je jedna z najčastejších, s ktorými sa môžete stretnúť pri pracovnom pohovore.

Všetci máme nejaké slabosti. Väčšina z nás si je ich vedomá a nehrá sa na neomylných ľudí. Ale máte v sebe dostatok sily a odvahy, aby ste svoj najväčší nedostatok spomenuli aj pred osobou, ktorá vedie pracovný pohovor? Alebo je lepšie hrať sa na mŕtveho chrobáka a tvrdiť, že nič nám nerobí problém? Dnes vám ukážeme, ako môžete najlepšie odpovedať na túto nepríjemnú otázku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Na pracovnom pohovore by sme všetci mali ukázať svoj potenciál, a to aj v prípade, ak sa nás personalista či personalistka pýta presný opak. Na žiadnom z pracovných pohovorov sa totiž pravdepodobne nevyhnete nasledujúcej otázke:

Aká je vaša najväčšia slabosť?

Ako na ňu teda odpovedať tak, aby ste uspeli?

Aká je vaša najväčšia slabosť?

Photo by rawpixel on Unsplash

Podľa odborníkov táto otázka patrí medzi najfrekventovanejšie otázky, s ktorými sa môžete stretnúť na pracovnom pohovore. Ak na nej nechcete pohorieť, neostáva vám nič iné, než vyjsť s pravdou von. Nesnažte sa odpovedať tak, aby ste za každú cenu na personalistu zapôsobili. Ak odpoviete, že vašou najväčšou slabosťou je, že milujete pracovať aj v nedeľu, sotva vám uverí. Vedzte, že väčšina personalistov má za sebou roky praxe, a tak im nerobí problém človeka odhaliť.

Stavte na úprimnosť

Designed by Pressfoto / Freepik

Zmysel tejto nepríjemnej otázky je veľmi jednoduchý. Ak ste si skutočne vedomí svojej slabosti či nedostatku, budete to chcieť zmeniť. Ak sa na pohovore priznáte, že niekedy máte problém pracovať pod tlakom, alebo vám robí problém vystupovať pred verejnosťou, zároveň máte šancu ukázať, že sa chcete vo svojich nedostatkoch zlepšiť. Nie je nič horšie, než sa na pracovnom pohovore hrať na dokonalého človeka. Zákonite tým odradíte každého personalistu.

Preto keď príde na pohovore na rad táto “záludná“ otázka týkajúca sa vašich nedostatkov, skúste naozaj spomenúť vašu slabosť. Nezabudnite však pri tom zdôrazniť, že budete pracovať na tom, aby ste sa zlepšili v tom, v čom máte značné medzery. Úprimnosť je tá najlepšia cesta, ktorou môžete skutočne zaujať.

workitdaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov