Foto: Photo by zelle duda on Unsplash

Sú kruté, ale pravdivé.

Hovorí sa, že zakázané ovocie chutí najlepšie, a kus pravdy na tom určite bude. Určite ste už predsa neraz v živote zatúžili po niekom, kto bol pre vás “zakázaným ovocím”, a túžba po ňom bola ešte väčšia, než po komkoľvek inom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čím to je, že tak často túžime po ľuďoch, ktorých jednoducho nemôžeme mať? Odpovede našiel portál Your Tango. 

#1 Ľudská myseľ miluje otázku “Čo keby…?”

Keď ste s niekým, pri kom máte istotu, je to jednoduché. Viete, čo a kedy od neho očakávať. Naša myseľ má ale rada rôzne scenáre, a preto tak obľubuje premýšľať nad “čo keby…?”. A pri ľuďoch, ktorí sú nedostupní, nie je tvorba takýchto scenárov ničím náročným, a naša fantázia tak môže pracovať naplno. 

#2 Neistota priťahuje

Je to paradoxné, ale žiaľ je to jednoducho tak. Mnohí ľudia uprednostňujú nedostupných partnerov, ktorí sa hrajú na záhadných alebo na ľudí, ktorí majú aj lepšie možnosti, pretože to považujú za príťažlivé. Ak sú si niekým príliš istí, záujem strácajú. 

Photo by Ariel Paredes from Pexels

#3 Prirodzené inštinkty

Bez ohľadu na to či ide o muža alebo o ženu, človek je jednoducho lovec. Opäť teda platí to, že veľakrát sa nám zdá byť atraktívnejší niekto, koho musíme “loviť” ako niekto, kto sa nám “podsunie” sám, a my sa nemusíme vôbec namáhať. 

#4 Myslíme si, že keď je niekto zadaný, musí byť dobrý

Naša myseľ sa nás tiež často snaží presvedčiť o tom, že keď je niekto zadaný, automaticky to znamená, že je dobrým “materiálom” na vzťah. Samozrejme to tak však niekedy vôbec nemusí byť. 

#5 Susedova tráva je zelenšia

A v neposlednom rade, veľakrát sa nám zdá byť lepšie to, čo má niekto druhý – v porovnaní s tým, čo máme doma my, a na čo sme už zvyknutí. Samozrejme, opäť to tak ale vôbec nemusí byť, na čo ale človek príde zvyčajne až vtedy, keď je už neskoro. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov