Robili ste ich doteraz aj vy?

Randenie nie je vždy len o zábave a o zážitkoch, na ktoré budete chcieť spomínať do konca života. Mnohokrát je sprevádzané aj nepríjemnosťami a trápnymi situáciami, na ktoré by ste najradšej čím skôr zabudli. Tie môžu byť spôsobené aj chybami, ktorých sa pri randení dopúšťame najčastejšie. Odborníčka na vzťahovú psychológiu, Shira Teichman, charakterizovala tieto štyri najhoršie.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: Až príliš sa sústredíte na svoj „výkon“

Snažíte sa spraviť čo najlepší dojem a tak veľakrát poviete aj niečo, čo si naozaj nemyslíte. Vaša neistota je však viditeľná aj navonok a hrané sebavedomie môže vyzerať skôr odpudzujúco.

Spravte za týmto správaním hrubú čiaru a nesnažte sa nič nepredstierať. Buďte len sami sebou a namiesto toho, aby ste sa až priveľmi zameriavali na seba sa sústreďte na to, aké pocity vo vás vyvoláva druhá osoba.

#2: Ignorujete „červené zástavy“, ktorými na vás máva vaša intuícia

Ak s osobou, s ktorou práve randíte niečo nie je v poriadku, vaša intuícia vám to väčšinou dá pocítiť. Otázkou však je, nakoľko ste ochotní týmto signálom venovať pozornosť.

Zlatým pravidlom je: neignorujte ich. Ak sa vám niečo nezdá hneď zo začiatku, je veľmi málo pravdepodobné, že dotyčná osoba je pre vás tá pravá.

pexels.com

#3: Myslíte si, že chémia je najdôležitejšou vecou vo vzťahu

To, či medzi vami preskočí iskra, zistíte už v priebehu prvých minút vášho stretnutia. Ak sa to však stane, mnoho ľudí stráca hlavu a prehliada ostatné nedostatky, ktoré by mohli byť v budúcnosti prekážkou.

Fungujúca chémia je v zdravom vzťahu samozrejme nevyhnutná, no v počiatkoch vzťahu môže pôsobiť ako dymová clona, ktorá zakryje závažné problémy. Buďte obozretní a zachovajte si chladnú hlavu.

#4: Podceňujete silu priateľstva

Ak si chcete vybudovať vážny a stabilný vzťah, váš partner musí byť zároveň vaším najlepším priateľom. Nepodceňujte preto už v zárodku vzťahu veci ako spoločné záujmy či rovnaké ciele a sny.

Ako totiž dokázala 40 ročná štúdia psychológa Johna Gottmana, dlhodobý vzťah je možné udržať iba prostredníctvom priateľstva. Tak, ako sa zabávate so svojimi priateľmi a zaujímate sa o nich, rovnako musíte pristupovať aj k vzťahu s vaším partnerom.

Pozri aj: AKO VIEŠ, ŽE RANDÍŠ SO ŽENOU A NIE S DIEVČAŤOM?

psych.sk (Henrieta Balázsová), thisisinsider
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov