Foto: Pexels

Toto je otvorený list pre tých, ktorí majú vysoké nároky na seba aj na druhých a neboja sa zostať single, ak to znamená žiť podľa svojich hodnôt.

Toto je otvorený list pre vás – pre tých, ktorí majú vysoké nároky na seba aj na druhých a neboja sa zostať single, ak to znamená žiť podľa svojich hodnôt. Chcem vám povedať, že robíte správne, a že by ste nemali nikdy znižovať svoje štandardy len preto, aby ste si našli partnera či partnerku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Milí neústupní, odvážni a silní jedinci,

Je dôležité mať jasno v tom, čo chceme od života a od vzťahu. Niekedy to môže znamenať aj rozhodnutie zostať single, ak ste ešte nestretli tú správnu osobu. Zostať single nie je hanba, ani tragédia – práve naopak. Je to príležitosť rásť ako jednotlivec a učiť sa viac o sebe.

Predstavte si rieku s prúdom čistej vody. Táto rieka symbolizuje váš život a vaše hodnoty. Keď máte jasný cieľ pred sebou a istotu vo svojich názoroch, táto rieka plynie hladko. Ale keď začnete sabotovať svoje ideály kvôli tomu, aby ste boli s niekým vo vzťahu, rieka sa stane kalnou a neprehľadnou.

Máte právo požadovať to, čo je pre vás dôležité. Je prirodzené chcieť vzťah založený na láske, rešpekte a vzájomnej podpore. Nie je spravodlivé ani zdravé obetovať svoje hodnoty len preto, aby ste boli „s niekým“. Zaslúžite si viac ako neuspokojujúci vzťah.

Pexels

Ako kvetina potrebuje slnko, vodu a pôdu na rast, tak aj my potrebujeme prostredie, ktoré nám umožní rozvíjať sa a stať sa najlepšími verziami seba samých. Prečo by sme mali spokojne rásť v malom kvetináči na parapete, keď môžeme zažiariť vo veľkom záhradnom záhone?

Preto pamätajte: neznižujte svoje štandardy. Majte odvahu zostať verní sebe a svojim ideálom. Ak ste ešte nestretli tú pravú osobu, nemusí to znamenať, že sa s ňou nikdy nestretnete. V živote prichádzajú príležitosti často nečakane a práve pre tých, ktorí majú odvahu čakať na ten správny okamih.

Nech sa vaše srdce naplní trpezlivosťou a pokojom pri myšlienke, že aj keď ste teraz single, nie je to prejavom slabosti ani nedostatku. Skôr naopak – je to dôkaz vašej sily a odhodlania žiť podľa svojich hodnôt.

Nech vám čas ukáže, že trpezlivosť sa oplatí. Že vernosť sebe a svojim ideálom prinesie do vášho života vzťah, ktorý bude založený na láske a rešpekte, nie len na nekonečných kompromisoch.

Tak držte kurz a nech si čím skôr môžete povedať: „Stálo to za to!“

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov