Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez

Na rozdiel od toho, čomu niektorí veria, vzťahy si vyžadujú viac ako len lásku.

Láska je samozrejme tou jedinou ingredienciou, bez ktorej by dvaja ľudia nemohli mať vzťah. Iba láska však nezabezpečuje, že vzťah vydrží alebo bude úspešný. Aby vzťah fungoval, musí byť prítomných niekoľko ďalších vecí. Ak ste vo vzťahu iba kvôli pocitu lásky, čoskoro pocítite, že vzťah skĺzava. Portál I Heart Intelligence uvádza 8 vecí, ktoré musíte vo vzťahu hľadať, aby ste mali trvalý, naplňujúci a úspešný vzťah.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Dôvera

Po láske je to najdôležitejšia ingrediencia pre úspešný vzťah. Bez ohľadu na to, ako veľmi milujete svojho partnera, v prípade nedostatku dôvery ho môžete odohnať (alebo sa ním nechať zahnať). Každý človek by mal byť schopný dôverovať, že váš partner nebude neverný. Okrem toho by však mala existovať vzájomná dôvera v dôverné informácie, dôvera v zraniteľnosť, dôvera, ktorá prežije aj v náročnom čase.

Foto: Unsplash/Charly Pn

#2 Rešpekt

Aby bol vzťah úspešný, musíte sa cítiť rešpektovaní partnerom a naopak. Ak na oboch stranách chýba rešpekt, môže sa vzťah stať mimoriadne toxickým. Ruch vás nabáda, aby ste premýšľali o tom, koľkokrát ste počuli, ako sa niekto sťažuje na neúctu, ktorú mu partner preukazuje, ale zároveň vysvetľuje, že by ich nikdy nemohol opustiť, pretože ich miluje.

#3 Bezpečnosť a ochrana

Ak sa vo svojom vzťahu necítite bezpečne, žiadna láska ho nedokáže zabezpečiť. Báť sa svojho partnera a byť (emocionálne, fyzicky alebo verbálne) urážlivom vzťahu môže zničiť vaše duševné zdravie a fyzickú pohodu. Láska nikdy nebude stačiť na to, aby napravila partnera, ktorý emočne uráža, bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíte.

Foto: Pexels

#4 Majú sa navzájom radi

Možno by vás zaujímalo, ako môžete niekoho milovať bez toho, aby ste ho mali vôbec radi. Niekedy je možné cítiť hlbokú lásku k niekomu, s kým neradi trávite čas. Aby bol vzťah zdravý a napĺňal sa, musíte spolu radi tráviť čas navzájom.

#5 Individualita

To, že ste vo vzťahu ešte neznamená, že by ste mali stratiť samého seba. Vzťah by vás nemal nechať stratiť prehľad o vašich osobných cieľoch a záujmoch. Keď k tomu dôjde, často si to spočiatku neuvedomujete. Postupom času sa to však môže zmeniť na problém, pretože nakoniec nebudete schopní spoznať ani samého seba. je dôležité, aby ste si vy aj váš partner zachovali podstatu toho, kým ste a sami si vyhradili čas na veci, vďaka ktorým budete individuálne rásť.

Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez

#6 Nezávislosť

Mali by ste mať pocit, že máte slobodu ísť von kamkoľvek chcete, s kýmkoľvek chcete, nosiť čo chcete. Ak vás váš partner ovláda, potom je s najväčšou pravdepodobnosťou toxický a jeho správanie vás môže negatívne ovplyvniť emočne aj psychicky.

#7 Komunikácia

Vedieť otvorene a čestne komunikovať je nesmierne dôležité. Komunikácia je jediný spôsob, ktorým môžete vy a váš partner vyriešiť problémy vo vzťahu. Ak máte pocit, že nemôžete vyjadriť svoje obavy alebo že vás nie je počuť, budete sa zbytočne usilovať o úspešný a naplňujúci vzťah.

Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez

#8 Byť pripravený

Niekedy bez ohľadu na to, koľko lásky je medzi dvoma ľuďmi, jeden nemusí byť pripravený sa viazať. Existujú tisíce dôvodov, pre ktoré môžu bojovať s označením vzťahu alebo s ďalšími krokmi. Nanešťastie, napriek tomu, že sa majú nesmierne radi, nespočetné množstvo párov sa rozchádza, pretože ich dlhodobé ciele sa nezhodujú.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov