Aj vy si myslíte, že posledný vzťah bol len obrovskou stratou času? Nie je to tak. Každý vzťah nás dokáže niekam posunúť. Dokonca aj ten najhorší.

Keď prežívame rozchod, bolí nás celé vnútro. Naša pomyselná veža istoty sa rúca a my sa nemáme čoho chytiť. V tej chvíli máme pocit, že sa nám borí celý svet. Ale vôbec to tak nemusí byť. Ak má vyrásť niečo nové, musíme sa zbaviť toho starého a nefunkčného. Aby ste sa čím skôr dostali z bolestivého rozchodu, je potrebné vykoreniť z hlavy týchto 8 mýtov o ňom, ktorým stále verí väčšina z nás. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak im prestanete veriť, budete sa na bývalý vzťah pozerať inými očami. Len vtedy vám môže priniesť niečo dobré a vy si z neho môžete vziať ponaučenie.

1# Nebola to naozajstná láska

pixabay.com

Tak toto si často nahovárame, keď nám vzťah jednoducho „vybuchne“. Láska to bola. Môžeme si navrávať čokoľvek. Keby sme toho človeka nemilovali, tak by to tak nebolelo. Nie je na tom nič zlé, priznať si vlastné pocity. Určite ste spolu zažili aj dobré časy.

#2 Bola to len strata času

Nie. Nebola. Každý vzťah, i ten najhorší, vás mohol obohatiť. Možno ste sa (konečne) naučili stanoviť si vlastné hranice. Určite ste spoznali nových ľudí, zistili ste, čo naozaj nechcete. A toto poznanie vám nikto len tak ľahko nezoberie.

#3 Mal/a som sa viac snažiť

Photo by Timothy Paul Smith on Unsplash

Urobili ste všetko, čo bolo vo vašich silách. No nikto nedokáže druhého človeka zmeniť. Ten sa musí chcieť zmeniť sám. Ak odchádzate zo vzťahu s čistým svedomím, naozaj si nemáte čo vyčítať.

#4 Za všetko môže partner/partnerka

Nech je akýkoľvek problém, vždy naň musia byť dvaja. Nič nie je čierne alebo biele. Preto je dôležité, aby sme v stroskotanom vzťahu našli aj ponaučenie pre seba. Možno nás to naučí viac robiť kompromisy alebo nemlčať, keď sa niečo deje.

#5 Za všetko môžem len ja

pixabay.com

To je presne opačný pól vyššie spomenutého. Za to, že vám vzťah nevyšiel, si nemusíte sypať popol na hlavu. Nie ste na vine len vy. Len si to treba uvedomiť.

#6 Už nikdy nenájdem lásku svojho života

Tento zúfalý pocit beznádeje zažíva po rozchode takmer každý z nás. Myslíme si, že život už skončil, ale to nie je pravda. Láska vás ešte čaká. Možno za najbližším rohom.

#7 Musím ho/ju úplne vymazať zo svojho života

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Ak ste spolu prežili pekné chvíle, nemusíte začať automaticky vyhadzovať všetky darčeky, ani vymazávať spoločné fotografie z telefónu. Je pekné uchovať si milé spomienky, avšak nesmiete na nich lipnúť.

#8 Musím sa z toho dostať čo najskôr

Aj proces hojenia ma určité štádiá. Nebráňte sa mu. Pokojne smúťte, nechajte priestor svojim emóciám. Avšak dajte si pozor na to, aby ste sa nestali ich otrokom. Keď smútku necháte prirodzený priebeh, o pár mesiacov sa na všetko budete pozerať úplne inak.

Držíme vám palce, aby ste z bývalého vzťahu dokázali vyťažiť maximum pozitivity.

Pozri aj: Týchto 10 vecí robí človek, ktorý vás nemiluje a len sa zahráva s vašimi citmi

aconsciousrethink
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov