Autor fotky: Mariana Montrazi na Pexels

Je vám týchto 7 znamení povedomých?

Niekedy sme sabotérmi svojho vlastného šťastia – vo väčšine prípadov to ale robíme podvedome. Jedným z takýchto prípadov je aj stav, kedy v sebe máme nejaký emocionálny blok, o ktorom ani vôbec nemusíme vedieť. Ako to zistiť?

Článok pokračuje pod videom ↓

Všímajte si týchto 7 znamení, ktoré popísal portál Learning Mind.

#1 Pretrvávajúca únava 

Emocionálne bloky vznikajú z toho, že sa v sebe snažíme potlačiť isté emócie – čo je ale pre každého nesmierne vyčerpávajúce. Ak sa tohto prehrešku voči sebe dopúšťate aj vy, únava je úplne bežným príznakom. 

#2 Predstierate, že na danom probléme nezáleží

Nech už vás trápi čokoľvek, tento problém bagatelizujete a tvárite sa, že vlastne o nič nejde. Presne toto je ale spôsob, akým vznikajú emocionálne bloky, ktoré nás môžu pripraviť naozaj o veľa – niekedy dokonca aj o všetko. 

#3 Depresívne pocity

V prípade potláčania emócií sú veľmi častým sprievodným znakom, ktorý vám má ale signalizovať, že to, čo robíte, nie je správne. Keď dáte svojom pocitom voľný priebeh, odoznie aj tento skľučujúci problém. 

Autor fotky: Daria Kruchkova na Pexels

#4 Máte neprimerane vysoké očakávania

Mať vysoké očakávania je v poriadku, v prípade emocionálnych blokov pri nich ale ide o niečo iné – a to síce o to, že sa pomocou nich snažíte odohnať druhých. Svoje nároky si tak naschvál nastavíte tak vysoko, aby ich nikto nesplnil. 

#5 Nežijete v prítomnosti

Ďalším jasným príznakom nejakého emocionálneho bloku je to, že svoj život žijete buď v minulosti a spomínate na to, čo bolo, alebo v budúcnosti a umárate sa tým, čo byť mohlo. Človek, ktorý ale nežije v prítomnosti, nemôže byť nikdy šťastný. 

#6 Neustále prokrastinujete

Ak často odkladáte veci na neskôr a termíny vám doslova horia pod zadkom, vysvetlením môže byť aj to, že vás trápi nejaký emocionálny blok. Často totiž pôsobia na podvedomej úrovni, a vôbec si teda nemusíte uvedomovať, že tento problém máte aj vy. 

#7 Ničíte svoje telo i dušu

Prejedanie sa, nadmerná konzumácia alkoholu či cigariet alebo zvýšený čas strávený pri TV či PC – aj to je znak toho, že sa snažíte zabudnúť na problémy, ktoré si ale odmietate priznať. Snažiť sa ich zmiesť pod koberec týmto spôsobom je veľmi zlé riešenie. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov