Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez

Trápi vás komunikácia s partnerom? Môže to byť znakom blížiaceho sa konca.

Rozchod vždy prekvapí jednu stranu. Ak sa pozriete späť na začiatok vzťahu, môžeme vidieť množstvo červených vlajok, ktoré ste sa z nejakého dôvodu rozhodli ignorovať. Ak si uvedomíte, ako vyzerali znamenia toho, že váš vzťah ide dolu kopcom, dokážete predísť ďalšiemu sklamaniu spôsobenému rozchodom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál I Heart Intelligence zostavil zoznam 7 znamení, na ktoré by ste si mali dávať pozor, kým nebude neskoro.

#1 Zlá komunikácia

Snáď najbežnejším a zvyčajne prvým znakom toho, že vzťah kysne, je nedostatok komunikácie. Ak má jeden zo zúčastnených ľudí pocit, že nemá so svojím partnerom žiadne správne spojenie, potom je veľmi pravdepodobné, že komunikácia bude horšia a horšia. To je známkou emocionálneho ústupu. Zlá komunikácia môže rýchlo viesť k hlúpym nedorozumeniam a hádkam.

Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez

#2 Zmeny v správaní

Začal sa váš partner správať úplne inak? Možno sa vám zdal byť vzdialený alebo začal tráviť viac času sám. Zmenil váš partner zrazu svoju bežnú rutinu a správal sa nahnevane, keď ste sa ho na to pýtali? A čo sex? Zmenili sa veci k horšiemu? Musíte si tieto zmeny včas všimnúť a začať ich skúmať.

#3 Chce robiť veci sám

Mnoho párov je zvyknutých robiť väčšinu vecí ako tím, a keď sa jeden partner zrazu rozhodne začať robiť veci sám, môžete to považovať za červenú vlajku. Potrebuje čoraz viac času na stretnutie so starými známymi, ktorých nevidel už veky? Aj keď to automaticky neznamená podvádzanie, prvé kroky k nezávislosti zvyčajne naznačujú začiatok nového života.

#4 Nechcú sa baviť o spoločnej budúcnosti

Zvykli ste sa rozprávať o svojich dovolenkových plánoch, spoločnej kúpe domu, založení rodiny a podobne. Zdá sa však, že váš partner mlčí vždy, keď spomeniete jednu z týchto vecí. Dokonca ich to môže vytočiť do nepríčetnosti. Toto je jednoznačný znak toho, že váš partner už možno začal plánovať, že bude pokračovať v živote bez vás.

pexels.com

#5 Ignorujú vaše správy a hovory

Ak sa obzriete do minulosti, spomeniete si, aké ľahké bolo nadviazať kontakt s vašou polovičkou. Odpovedali na telefón 9-krát z 10 a okamžite odpovedali na vaše správy, pokiaľ im v tom niečo nebránilo. Teraz však takmer nikdy nedvíhajú telefón a ani sa neobťažujú volať vám späť alebo odpovedať na vaše správy. Je to jasný znak toho, že váš partner uvažuje nad tým, že už viac nebudete súčasťou jeho života.

#6 Utajené hovory alebo správy

Má váš partner prilepený mobil k rukám a neustále sa doňho díva? Ak s niekým komunikuje prostredníctvom mobilu a vyzerá tajomne, prípadne odchádza z miestnosti, mali by ste porozmýšľať nad serióznym rozhovorom.

Foto: Unsplash/Romain V

#7 Vyhýbajú sa intímnemu očnému kontaktu

Intenzívny očný kontakt vo vzťahu je dôležitý, pokiaľ ide o intimitu. Jeho nedostatok je, bohužiaľ, jedným z posledných znakov toho, že váš vzťah sa končí. Váš partner sa začal vyhýbať očnému kontaktu s vami a to môže byť spôsobené tým, že sa z nejakého dôvodu cíti previnilo alebo si uvedomil, že vás už viac nemiluje a nie je si istý, ako vám to povedať. V tejto fáze už váš partner môže byť v procese tvorby plánov týkajúcich sa jeho budúcnosti, ktorej súčasťou, bohužiaľ, nie ste.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov