Ste introvert, no ste absolútne vyčerpaný? V tom prípade je toto článok presne pre vás.

Kolotoč povinností, deadlineov, desiatok požiadaviek od svojho okolia a problémy valiace sa z každej strany… Niekedy je toho naozaj už veľa a každý si občas potrebuje dobiť svoje baterky. Aj introverti. Je však dôležité vedieť, že to, čo dodá extrovertom množstvo energie, introvertov môže úplne vyčerpať a samozrejme naopak.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo teda robiť, ak ste introvertom, no vaše baterky sa úplne vybili?

#1 Stretnite sa s najlepším priateľom/najlepšou priateľkou

Ak je hladina vašej energie na nule, stretnutie s väčšou skupinou ľudí by vás definitívne zložilo. No naopak, ak sa stretnete len so svojou spriaznenou dušou v malej, útulnej kaviarni a pri šálke vášho obľúbeného nápoja sa vyrozprávate zo svojich starostí, poriadne sa vám uľaví.

pexels.com

#2 Dajte svojej kreativite voľný priechod

Milujete maľovanie? Zavrite sa do svojej izby a maľujte. Milujete fotenie? Vezmite si deň voľna a foťte. Milujete písanie? Vypnite si mobil a píšte. Jednoducho robte to, pri čom strácate pojem o čase. To niečo kreatívne, čo je v každom introvertovi a čo milujete nadovšetko na svete.

#3 Choďte na nákupy (osamote)

Nebudeme si klamať, kúpiť si vec, po ktorej ste pokukovali už dlho, poteší naozaj každého. Potešte sa preto niečím, čo vám naozaj spraví radosť, aj keď by to mala byť len úplná drobnosť. Tip: ak sa chystáte na nákupy niekam, kde bude naozaj veľa ľudí, nezabudnite si vziať slúchadlá, okolitý šum a vrava by vás vyčerpali ešte viac.

pexels.com

#4 Vydajte sa na dlhú cestu autom

…alebo pokojne aj vlakom či autobusom. A to aj vtedy, keď by cieľom vašej cesty malo byť len to, že si po 2 či 3 hodinovej ceste niekde dáte šálku kávy a vyberiete sa domov. Každý introvert predsa vie, aké upokojujúce je cestovanie a sledovanie ubiehajúcej krajiny.

#5 Čítajte alebo píšte

Niet krajšieho úniku, než je únik do sveta fantázie. Či už sa doň vyberiete formou ponorenia sa do čítania alebo do písania, výsledok v podobe upokojenia sa a prívalu energie sa na 100% dostaví čoskoro.

pexels.com

#6 Vyskúšajte meditáciu

Niekedy je naozaj nevyhnutné utíšiť svoju myseľ a nechať svojim myšlienkam voľný priebeh. Zapáľte si sviečky, pustite si nejakú príjemnú hudbu a doprajte si dostatok času. Určite nebude ľutovať a dokonca sa hovorí, že kto meditáciu raz vyskúša, svoj život si bez nej už viac nedokáže predstaviť.

#7 Skúste vstávať skoro ráno

Ak tak nerobíte, naozaj sa o to pokúste, aj keď nie ste žiadni ranostaj. Dajte tomuto zvyku šancu aspoň na pár dní. Prečo? Len si predstavte, že vstanete vtedy, keď ešte všetko a každý spí. Budete mať dostatok času a priestoru užiť si ničím nerušené ticho, čo vám vaše vybité baterky zaručene dobije.

Pozri aj: 4 otázky, ktoré introverti neznášajú, no napriek tomu im ich ľudia neustále kladú

psych2go
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov