Nie, niektorým ľuďom naozaj nevysvetlíte, že je vám nepríjemné počúvať ich stále dookola...

Aj keď nie vždy musia ľudia tieto otázky myslieť zle, ak ste introvertom, viete, ako dokážu „liezť krkom“. Jedinou možnosťou je pravdepodobne zmieriť sa s tým, že niektorí ľudia nikdy nepochopia, že ste introvert a neustále vás budú mať zaškatuľkovaného ako niekoho, kto je nespoločenský, nekomunikatívny a zádumčivý – pre mnohých teda istým spôsobom „chorý“. A presne títo ľudia vám nikdy neprestanú klásť nasledovné 4 otázky.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 „Och, ty tam musíš naozaj ísť sama/sám? Aké smutné…“

Nech sa už rozhodnete, že sa sami zapíšete na nejaký kurz, či pôjdete sami na dovolenku, vždy sa nájde niekto, kto vás za to bude musieť „poľutovať“. Nie každý človek, ktorý nie je introvertom totiž rozumie tomu, že najviac energie dokážete načerpať práve osamote. O svoju myseľ sa však veľmi dôkladne staráte, preto vám nerobí problém úplne sa do nej ponoriť a ostať so svojimi myšlienkami osamote – hoci aj niekoľko dní vkuse.

#2 „Prečo nemáš rada/rád zábavu?“

Nie je nič zvláštne na tom priznať si, že zábavu si predstavujú inak extroverti a inak introverti. Je to však úplne prirodzené, no tieto 2 typy by sa navzájom nemali obmedzovať. Niekto vaše ponímanie zábavy pochopí, iní si zas budú myslieť, že keď uprednostníte večer strávený s knihou pred večerom stráveným niekde v klube, automaticky ste zlý človek, ktorý druhých ľudí nemá rád. Neplytvajte energiou na to, aby ste ho presvedčili o opaku, s najväčšou pravdepodobnosťou by sa vám to nepodarilo – nech by ste sa snažili akokoľvek.

pexels.com

#3 „Ako chceš spoznávať nových ľudí, keď nikam nechodíš?“

Problém je už len v tom, že niekto sa domnieva, že máte potrebu neustále spoznávať nových a nových ľudí. Vy však uprednostňujete svojich najlepších a najvernejších priateľov. S tými ste si tak blízki, že ich považujete priam za svoju rodinu. Novým ľuďom sa možno nevyhýbate, no ani nemáte potrebu vyhľadávať ich.

#4 „Musíš byť taká/ý nespoločenská/ý?“

V podstate máte 2 možnosti. Prvou je odpoveď: „Ak je alternatívou to, že budem stretávať ľudí, ako si ty, tak… áno.“ Ak sa však chcete vyhnúť sarkazmu a istej dávke „drzosti“ (povedzme si však úprimne, niekedy to bez nej nejde), radšej len pomlčte. Púšťali by ste sa do boju s veternými mlynmi.

Pozri aj: Čo vlastne znamená „byť introvertom“? Je to niečo oveľa viac, než len chcieť tráviť čas osamote

introvertdear
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov