Ženy nechápu mužov, muži nechápu ženy. Odjakživa to tak bolo a niet divu, veď tieto rodové odlišnosti sú podmienené biologicky. Napriek tomu to stále riešime, je o tom mnoho vtipov ale i stereotypov.

Musíme uznať, že ženy sú komplikovanejšie než muži a preto ich muži v mnohom nechápu. Kým muži povedia veci priamo a na rovinu, ženy rozprávajú v hádankách a často povedia presný opak toho, čo si myslia a čo cítia. Niet divu, že sú z nich chlapi zmätení. Nie je to však len o reči…

Článok pokračuje pod videom ↓

Muži nechápu týchto 5 ženských vecí (a ani ich nikdy nepochopia).

Postoj k bolesti

Viete, ako sa hovorí, že silní chlapi neplačú? Nuž, tak to muži vidia. Bolesti, slzám a smútku sa vyhýbajú, ako sa len dá. Nedokážu preto pochopiť, ako sú ženy schopné plakať na konci filmov, ako ich dokáže hocičo rozcítiť a okrem toho, ako dokážu nosiť oblečenie a obuv, ktoré im nie sú pohodlné. Oni byť ženami, nikdy by to neurobili – kašľali by na vysoké podpätky, na obtiahnuté tesné oblečenie a na iné, nie príliš prijemné ženské skrášľovacie rituály. Našťastie pre nich, aspoň vedia oceniť, keď je žena krásne nahodená a upravená.

Unsplash.com/Robert Metz

Pyžamová párty

Toto je pre mužov španielska dedina! Manikúra, pedikúra, kozmetika, kúpeľ, masáž… Toto má byť zábava? A čo tak ísť na pivo s kamarátmi? A to už ani nehovoríme o chlapskom postoji k ženskému hromadnému chodeniu na toaletu, ktoré sa obvykle spája s upravovaním sa, hodinovým klebetením a robením selfie. Nechápu to a tak si z toho aspoň robia žarty.

Otázky

Uf, v tomto majú muži tak trochu pravdu. Ženy často kladú nezmyselné, zbytočné či zamotané otázky. Pýtame sa na jedno, chceme vedieť druhé. A keď sa nám chlapská úprimná odpoveď nepáči, urazíme sa a ešte sa divíme, že nevie, čo nám je. Možno keby sme sa vžili do role toho druhého by sme pochopili, že niekedy by sme mali najprv rozmýšľať, až potom hovoriť. Bolo by fajn porozmýšľať, o čo nám ide – či o pozornosť, o pochvalu alebo o podporu… Tie sa dajú získať aj inak.

Unsplash.com/Cristian Newman

Protichodnosť

„Nič mi nie je.“ Dámy, hovorí vám to niečo? Väčšina chlapských vtipov o ženách sa dotýka aj tejto vety, či skôr toho, ako ženy vedia jedno cítiť a druhé hovoriť. Iste, my ženy podvedome vieme, prečo to robíme, no neberieme do úvahy, na koho kladieme svoje očakávania. Muži sú logickí a racionálni, nedokážu čítať neverbálne signály tak dobre, ako my. A čo nás frustruje najviac je to, že to muži napriek všetkému nedokážu. Samy sebe vyrábame zbytočné problémy. Muži reagujú na priamosť, nie na metafory a hádanky.

Sťažovanie sa na mužov

Najlepšie to pochopíte, keď sa na to pozriete z opačnej strany:

„Tie ženy sú hrozné! Všetky sú rovnaké. Tvária sa, že hľadajú pravú lásku a pritom chcú len jedno – chlapa, ktorý bude dobre vyzerať, ktorý sa k nim bude správať arogantne a bude mu záležať len na ňom samom. Chvíľu to s ním vydržia, pobavia sa a potom len nadávajú, že všetci muži sú rovnakí a chcú len jedno.“

Nepripomína vám to niečo? Ak nie, tak toto bola malá ukážka toho, čo chlapi na svoju adresu počúvajú od žien. Nechceme obraňovať tých, ktorí si to nezaslúžia, no pripomíname, že hádzať všetkých do jedného vreca je trochu prehnané. Veď ani my ženy nie sme všetky rovnaké, nie?

Unsplashh.com/Enrico Carcasci

Napriek emancipácii a snahám o rovnoprávnosť vždy platilo a bude platiť, že muži a ženy sú navzájom odlišní. Príroda to zariadila naozaj múdro a jediní, koho by sme mali obviňovať, ak s tým nie sme spokojní, sme my, ľudia – lebo nedokážeme dostatočne pochopiť a oceniť jeden druhého. Problém je v tom, že sa o to ani nesnažíme.

Pozri aj: Toto je 7 dôvodov, pre ktoré mnohé ženy uprednostňujú vzťahy so staršími mužmi

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov