Každý sa raz zamiluje do tej nesprávnej osoby.

Problémom je, že človek zaslepený láskou si málokedy uvedomí, že tá osoba v skutočnosti nie je tou pravou. Nezabúdajte – ak o lásku musíte bojovať a toho druhého musíte presviedčať, nie je to láska. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Prečo by ste nikdy nemali venovať svoj čas, svoju energiu a svoju lásku niekomu, kto o ňu nestojí? Pre týchto 5 “jednoduchých” dôvodov.

Ničíte samých seba

Nebuďte najväčším nepriateľom sami sebe. Ak vás niekto nechá ponižovať a doprosovať sa, nestojí ani o štipku vašej pozornosti. Vstaňte, oprášte si kolená a so zdvihnutou hlavou odkráčajte preč. Je to tá najväčšia láskavosť, ktorú si môžete urobiť.

Pripravujete sa o krásne veci, ktoré nechcete vpustiť do svojho života

Viete, koľko ľudí čaká práve na vás? Na váš úsmev, na vašu srdečnú povahu a na vašu schopnosť milovať bezpodmienečnou a tak čistou láskou? Prečo týmto ľuďom nedovolíte vstúpiť do vášho života? Nedovoľte, aby im cestu zaberal niekto, kto vám za to absolútne nestojí. Spravte si vo svojom živote priestor pre ľudí, ktorí o vás stoja a ktorí si vás budú vážiť.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Dupete po svojom sebavedomí

Zdravé sebavedomie je pre úspešný a naplnený život nevyhnutné. Prečo po ňom teda dupete a ničíte si ho? Nikto vám nestojí za stratu dôstojnosti. Čím skôr si to uvedomíte, tým lepšie pre vás.

Aj keď ho/ju získate, láska to nebude

Fajn, fungovalo by to 2, možno 3 mesiace. Verte ale, že neustále by sa vám pred oči vynárali spomienky na to, čo všetko ste pre váš vzťah museli podstúpiť a ako ste sa museli ponížiť. To sú veci, ktoré nezahoja ani ospravedlnenia. Jednoducho povedané – aj tak by to nikdy nebolo ono.

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

Ten človek je len vašou nezdravou závislosťou

Ľudia pijú alkohol, aj keď vedia, aký je škodlivý. Fajčia cigarety, aj keď vedia, ako si ničia zdravie. A vy milujete práve jeho/ju, aj keď viete, ako vás ničí. Uvedomte si však, že žiaden človek, ktorý vás nechá takto trpieť, nie je hoden vašej lásky. Čo na tej osobe vlastne milujete? Nie je to náhodou len zidealizovaná predstava, ktorú ste si vytvorili? Zbavte sa tejto zničujúcej závislosti skôr, než vás pripraví o niečo, za čím by vám bolo po “vytriezvení” ľúto…

Pozri aj: Srdcervúca pravda o tom, aké to je, keď stretnete tú správnu osobu v nesprávny čas

tapoos
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov