Foto: Photo by TOPHEE MARQUEZ from Pexels

Trpíte vy alebo niekto z vašich najbližších úzkosťou?

Ak áno, určite nám dáte za pravdu, že ide toto mimoriadne nepríjemné psychické ochorenie niekedy núti ľudí robiť šialené veci. Najhoršie na tom je, že ľudia, ktorí s úzkosťou nemajú skúsenosť, ich zrejme nikdy nepochopia…

Článok pokračuje pod videom ↓

To, o akých 10 vecí ide, popisal portál The Minds Journal. 

#1 Vo všetkom vždy hľadáte to najhoršie – zatiaľ čo iní ľudia robia presný opak. Inými slovami, na každé riešenie máte nejaký problém. 

#2 Dokážete hodiny premýšľať aj nad úplnými maličkosťami a detailmi, ktorým iní nevenujú vôbec žiadnu pozornosť. 

#3 Aj keď ste maximálne unavení, jednoducho nedokážete zaspať. Pretlak myšlienok vo vašej mysli vám to nedovolí. 

#4 Odmietate pozvania aj na udalosti, ktorých by ste sa radi zúčastnili. Väčšinou to ale spravíte tak, že pozvanie prijmete, no na poslednú chvíľu sa rozhodnete, že nikam nejdete. 

#5 Neustále analyzujete všetko, čo ste povedali, a premýšľate nad tým, či ste tým niekoho neurazili, alebo či ste to nemohli povedať inak. 

Photo by Florian Perennes on Unsplash

#6 Neustále sa porovnávate s druhými. Myslíte si, že na ich úroveň sa nikdy nedotiahnete. Týmito myšlienkami tak neustále pochovávate svoje sebavedomie.

#7 Keď je niekto zaneprázdnený a neozýva sa vám, okamžite sa začínate stresovať tým, že určite sa s vami z nejakého dôvodu prestal baviť. 

#8 Ak si aj myslíte, že nejakú vec sa vám v mysli podarilo uzavrieť, o niekoľko hodín je späť, a to s ešte väčšou intenzitou. 

#9 Necítite sa dobre nielen po psychickej, ale ani po fyzickej stránke. Nemáte však dosť energie na to, aby ste to nejak zmenili. 

#10 Ak ste sa dopustili nejakých chýb, je pre vás veľmi náročné odpustiť si ich, a neustále si ich pripomínate – aj keď vám to ubližuje. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov