Autor fotky: Anastasia Shuraeva na Pexels

Deje sa to aj vám?

Ľudia sa delia v podstate iba na tri skupiny. Tí prví našli svoje šťastie v tom, že nepremýšľajú takmer vôbec, ďalší premýšľajú “v norme” a v úplne zdravej miere, a tí poslední premýšľajú nad všetkým až príliš. Aj keď sa s tým snažia bojovať, jednoducho to nejde – ich mozog pracuje vždy na 110 %, a dookola prehodnocuje všetky možné aj nemožné scenáre. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál The Minds Journal popísal 10 vecí, ktoré pochopia iba ľudia, ktorí nad všetkým až príliš premýšľajú.

#1 Často máte obavu, že ste zranili niekoho city. Väčšinou to ale vôbec nie je pravda, napriek tomu vás to ale veľmi často trápi. 

#2 V hlave pracujete s tými najhoršími možnými scenármi. Nejde o to, že by ste ľuďom neverili, ale jednoducho to nedokážete ovládať. 

#3 Vaše kritické myslenie je dokonale vycibrené. Vaša myseľ sa totiž podvedome sústredí práve predovšetkým na to zlé. 

#4 Vaši priatelia nad vašimi scenármi veľakrát prekrúcajú oči. Inak to nie je ani v prípade, ak máte romantický vzťah. Vy si ale nedokážete pomôcť. 

#5 Máte radi spánok, pretože je to jediná časť dňa, kedy vás rozum nenúti premýšľať. Problémom ale je, že veľakrát máte tých myšlienok toľko, že vám nedovolia zaspať. 

Autor fotky: cottonbro na Pexels

#6 Keď vás niekto prestane sledovať na Instagrame alebo na Facebooku, vaša myseľ začne konštruovať scenáre hodné Oscara. 

#7 Veľakrát sa vám stane, že niekomu po hodiny dlhom premýšľaní odošlete nejakú správu, no keď vám niekoľko minút neodpisuje, začnete pochybovať a najradšej by ste ju vymazali alebo zmenili. 

#8 Keď je niekde nejaká party, radi si ju poriadne užijete. Horšie je už ráno “po”, kedy dookola prehodnocujete, čo ste mali spraviť či povedať inak, a vyvoláva to vás úzkosť. 

#9 Nedokážete robiť rýchle rozhodnutia. Problémom je, že každé jedno svoje rozhodnutie následne prehodnotíte. Je to jednoducho začarovaný kruh. 

#10 Neustále máte v hlave nejaký záložný plán. Neveríte totiž tomu, že niečo môže vyjsť tak, ako ste si to naplánovali. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov