Foto: Photo by Charry Jin from Pexels

Hľadáte šťastie, no nenachádzate ho?

Nájsť ho je možno jednoduchšie, než by ste si mysleli. Internet, časopisy i motivačné knihy sú plné (veľakrát plytkých) rád, ako viesť šťastný a vyrovnaný život. Sú ich stovky, a práve preto niekedy môžeme nadobudnúť pocit, že šťastie je hotovou vedou.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vôbec to tak však nie je… Na jeho dosiahnutie vám úplne postačí, ak sa začnete riadiť týmito 3 zásadami. 

#1 NIKDY nikoho neproste o to, aby zostal vo vašom živote

Áno, je to oveľa jednoduchšie povedať, ako to dodržať. Ak vám na niekom skutočne záleží alebo ak niekoho milujete celým svojím srdcom, nechať ho len tak odísť bude vždy mimoriadne náročné. Verte však, že ak ho o to, aby zostal, musíte prosiť, nestojí za vašu pozornosť, za vaše trápenie a ani za jedinú vašu slzu. Ak na vás niekomu záleží, zostane — nie preto, že ho o to prosíte, ale preto, že chce. Preto, že bez vás nedokáže žiť. 

Foto: Photo by Leonardo Cardozo Galves from Pexels

#2 NIKDY nikoho neproste o to, aby s vami hovoril

Ak s vami niekto hovoriť chce, vždy si nato nájde čas i priestor. Všetko ostatné sú len výhovorky, ktorými sa snaží zastrieť to, že vám nedokáže do očí povedať, že viac sa s vami rozprávať jednoducho nechce. Čím skôr si to pripustíte, tým lepšie pre vás. 

#3 NIKDY nikoho neproste o jeho pozornosť

Nevenujte pozornosť niekomu, kto nestojí o tú vašu. Ak sa niekomu neustále musíte pripomínať, ozývať viackrát za sebou či akýmkoľvek spôsobom “podsúvať”, vedzte, že váš vzťah nie je rovnocenný — a s najväčšou pravdepodobnosťou takým ani nikdy nebude. Ak niekoho neustále musíte prosiť o jeho pozornosť, buď mu na vás nezáleží, alebo je to zakomplexovaný človek, ktorý si takýmto spôsobom potrebuje dokazovať svoju hodnotu. A výhrou teda nie je ani jedna z týchto alternatív. 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov