Foto: youtube.com (screen)

Daniel Sloss je populárnym škótskym komikom.

Napriek tomu, že sa venuje stand-upom, toto jeho vystúpenie bolo úplne iné. Daniel sa v ňom rozhovoril o tom, aké nepopulárne je byť v súčasnej dobe single. Zdôraznil, že práve preto zotrváva mnoho ľudí v nešťastných a nenaplnených vzťahoch, čo je však obrovskou chybou. Jeho slová zosumarizoval portál Brightside

Článok pokračuje pod videom ↓

Daniel je pritom presvedčený o tom, že ideu “byť s kýmkoľvek” v sebe máme už od detstva. Vo svojej šou citoval svojho otca, ktorý mu už ako 7-ročnému chlapcovi povedal nasledovné:

Je váš vzťah falošný?

“Pozri, chlapče. Život každého človeka je ako skladačka puzzle. Celý náš život sa snažíme pomocou našich skúseností a poučení nájsť tie správne kúsky a skladačku tak neustále zdokonaľovať. Problémom však je, že škatuľu od tejto skladačky sme všetci stratili, a tak nevieme, ako má obrázok vyzerať. Najľahšie je preto poskladať najprv okraje — 4 strany predstavujú rodinu, priateľov, hobby a prácu. Ich stav sa však v priebehu času mení — niekedy starých priateľov stratíš a nájdeš si nových. Niekedy zas práca ovplyvní tvoje hobby a ty si budeš musieť vybrať, čo je pre teba dôležitejšie. Inokedy zas môže nejaký člen tvojej rodiny zomrieť a jeho miesto už nikdy nikto a nič nenahradí. A tá prostredná časť skladačky? To je miesto pre tvoju spriaznenú dušu. Jedného dňa príde niekto skvelý a celé toto miesto vyplní.”

pexels.com

Daniel upozorňuje na to, že presne toto je ten obrovský problém. Tak veľmi sme presvedčení o tom, že musíme byť s niekým, že nakoniec si vyberáme tých nesprávnych partnerov a snažíme sa ich vtlačiť do svojich životov — presne ako nesprávny kúsok puzzle. Takýmto sebaklamom môžete pokojne stráviť, 2, 3, 5 či dokonca 10 rokov.

Zdá sa vám byť táto situácia veľmi povedomá? Ak áno, Daniel tvrdí, že čím skôr by ste si mali položiť 2 nasledovné otázky:

  • Uvedomujete si, že výberom nesprávneho partnera ste už premárnili 2, 5 či 10 rokov svojho života?
  • Druhá, zásadná otázka: Chcete takýmto spôsobom premárniť aj zvyšok svojho života?

V závere svojho prejavu Daniel upozornil aj na fakt, že na svete je cca 7,5 miliardy ľudí. Naozaj si myslíte, že svoju spriaznenú dušu ste našli v rovnakom meste alebo vo vedľajšej dedine? Komik v žiadnom prípade nehovorí, že láska neexistujte, hovorí len, že často je predstieraná.

Vyjadril sa, že odhaduje, že až 80% všetkých vzťahov je falošných. Ľudia v nich nezotrvávajú kvôli láske, ale kvôli zvyku, pohodlnosti, istým výhodám či kvôli nedostatku odvahy danú vec riešiť. Verte však, stojí to zato.

Danielov Twitter zaplavili po jeho prejave ďakovné správy ľudí, ktorí sa práve po jeho slovách rozhodli ukončiť svoj nefunkčný vzťah. Ak si myslíte, že ste v situácii, kedy by vám jeho prejav mohol pomôcť, pozrieť si ho celý môžete napríklad aj na Netflixe.

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov