Psychologické testy o vás a o vašom vnútri vedia prezradiť skutočne veľa. Dnešný test spočíva hlavne vo vašej predstavivosti. Pokojne použite aj ceruzku a papier, a svoje predstavy si nakreslite alebo zapíšte.

Prednedávnom sme si spoločne robili psychologický test z Tibetu, ktorý v troch otázkach prezradil o vašej osobnosti skutočne veľa. Ak ste na neho nenarazili, skúste to teraz. Dnešný test je však úplne iný. Je v ňom dôležité, aby ste si zapamätali prvú vec, ktorá vás pri otázkach napadne. Udržte si v hlave predstavu a pokúste sa rozoznať čo najviac detailov – pokojne môžete použiť aj ceruzku a papier. Neberte ho však príliš vážne, nejedná sa o serióznu psychologickú štúdiu, avšak niečo na ňom pravdy určite bude. Hneď, ako si ho spravíte, sa určite aspoň na chvíľu zamyslíte nad jeho výsledkom. Poďme sa na neho pozrieť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Predstavte si púšť takú veľkú, ako si len viete predstaviť. Uprostred nej sa nachádza kocka..

  • Popíšte kocku. Aká je veľká? Kde sa nachádza? Je na kope piesku alebo stojí na nejakom podstavci? Hýbe sa? Je plná alebo dutá? Na túto otázku neexistuje správna odpoveď, ňou sú len vaše predstavy a myšlienky. Než prejdete na ďalšiu otázku, ešte chvíľu popremýšľajte nad touto…
  • Teraz vidíte pre sebou kocku, ale tiež si všimnete aj rebrík. Porozmýšľajte nad tým, z čoho je vyrobený, či je nový alebo starý, či je umiestnený na kocke, je o ňu opretý, alebo s kockou nemá nič spoločné. Porozmýšľajte aj nad tým, koľko má schodíkov.
  • Teraz si predstavte kvety v púšti. Kde rastú? Koľko ich je? Majú niečo spoločné s koňom, kockou či rebríkom?
  • Teraz si predstavte koňa v púšti. Ako ďaleko je od vás? Čo robí? Hýbe sa alebo iba stojí? Ako vyzerá?
  • Začína búrka. Rozmýšľajte nad detailami. Aký druh búrky je to? Je vietor silný alebo nie? Je búrka ďaleko alebo blízko k vám? Má búrka vplyv na koňa, kvety, kocku, alebo rebrík?

Máte to všetko premyslené a zapamätané? Ak nie, pokojne si napíšte poznámky. Poďme sa pozrieť na to, čo jednotlivé predstavy a myšlienky znamenali.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov