Žiaľ, niektoré veci si vo svojom živote začneme vážiť až vtedy, keď je už neskoro...

Možno je to kruté, no je to tak. Veľa vecí si vo svojom živote nevážime. Berieme ich ako niečo, čo je samozrejmé. Myslíme si, že máme právo ich vlastniť. Iné sú nám zase úplne ukradnuté a ich obrovskú hodnotu si uvedomíme až v momente, keď ich stratíme. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Tak to bolo aj v prípade, ktorý uvidíte v tomto krátkom animovanom filme. Trvá len 3 minúty a my vám určite odporúčame pozrieť si ho.

Uvidíte v ňom majstra, ktorý je počas svojej meditácie neustále rušený psíkom, ktorý si ho evidentne obľúbil. Žiaľ, naopak to neplatilo. Až pokiaľ…

The Tai Chi Master and the Dog

A short animated film. The Tai Chi Master learns a great lesson from an unlikely source.“Simplicity, patience, compassion.These three are your greatest treasures.Simple in actions and thoughts, you return to the source of being.Patient with both friends and enemies,you accord with the way things are.Compassionate toward yourself,you reconcile all beings in the world.”― Laozi, Tao Te Chingto learn Authentic Yang Family Tai Chi Online visit TaiChiOnlineClasses.comor vist our school at http://taichicoloradosprings.com/the original video can be found here from the creator of the film, Tom Long. https://vimeo.com/61481633http://mrtomlong.deviantart.com/http://tomlongstudies.blogspot.co.uk/https://www.youtube.com/watch?v=mQQ3BdjCc4I

Gepostet von Tai Chi Colorado Springs am Donnerstag, 20. März 2014

Čo nás môže toto video naučiť? Majster sa snažilo dosiahnuť najvyšší stav vedomia a vytúžený pokoj meditáciou. Obrovskú životnú lekciu mu však dal práve tento psík.

Naučil ho, že v našich životoch sú najdôležitejšie 3 veci. Sú to naše poklady.

Jednoduchosť, trpezlivosť a súcit.

Ak sa spoja s láskou, nikto z nás k životu nič viac nepotrebuje.

Pozri aj: Tento príbeh vám prezradí, prečo by ste sa nikdy nemali hanbiť za žiadnu zo svojich chýb

facebook
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov