Zobudili ste sa už niekedy v strede noci s hrozným pocitom, že ste boli práve svedkom vraždy?

Určite viete, že najväčším odborníkom na výklad snov, aký kedy žil, je nezabudnuteľný Sigmund Freud. Sny však v psychológii dodnes zohrávajú nezastupiteľnú úlohu, konkrétne napríklad pri psychoanalýze, kde sú kľúčom k podvedomiu človeka. Predpokladá sa, že práve sny sú spôsobom, akým sa dostávajú na povrch naše najskrytejšie myšlienky. Ak sa vám sníva o vražde, samozrejme to neznamená, že ste vrah. Väčšinou vám tieto sny chcú prezradiť nasledovné.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak ste vo svojom sne videli vraždu, väčšinou to znamená, že:

  • niečo vo vašom živote končí,
  • niečo vás príliš zaťažuje a mali by ste to nechať ísť,
  • vo svojom živote práve prežívate nejaké dramatické zmeny,
  • k nejakej osobe vo svojom blízkom okolí pociťujete nenávisť,
  • trápia vás pocity viny.

Ak ste boli vo svojom sne zavraždení vy

Tento nepríjemný sen s najväčšou pravdepodobnosťou znamená to, že je najvyšší čas skončiť s niečím, čo vás už dlhšiu dobu trápi. Pokiaľ ste sa vražde bránili a bojovali ste, znamená to, že na túto zmenu ešte nie ste pripravení. Ak ste svojho vraha spoznali, ide o osobu, voči ktorej (i keď možno podvedome) prechovávate pocit, že vás niekedy v minulosti zradila.

pixabay.com

Ak bol vo vašom sne zavraždený niekto, koho poznáte

Môže to znamenať, že so zavraždenou osobou máte nejaký problém, zradila vás, žiarlite na ňu, alebo si jednoducho len nevychádzate. Táto osoba však môže rovnako reprezentovať aj vlastnosť, ktorej by ste sa chceli zbaviť. Popremýšľajte preto, čo považujete za najvýraznejšiu črtu „zavraždenej“ osoby.

Ak sa vám sny o vraždách opakujú často

Psychoanalytici si všimli, že u istej skupiny ľudí sa sny o vražde vyskytujú častejšie. Štúdia zistila, že ide o ľudí, ktorí sú v bežnom živote viac agresívni, veľakrát až nepriateľskí. Vedci sa domnievajú, že opakovanie snov o vražde môže byť spôsobené potláčaním pocitov ako zlosť, agresia či hnev.

Pozri aj: AK VÁS NIEKEDY TESNE PRED ZASPATÍM TRHNE A PREBUDÍTE SA, MALI BY STE VEDIEŤ TOTO

psych.sk (Henrieta Balázsová), learning-mind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov