Foto: pexels.com

Keď tomu dáte šancu, uvidíte, že vaše dni sa zmenia k lepšiemu.

Čo spravíte ako prvé potom, keď sa prebudíte? S najväčšou pravdepodobnosťou vezmete do rúk svoj telefón – presne tak ako väčšina ľudí. Neverili by ste však, ako sa vaše dni zmenia, keď bez neho vydržíte aspoň hodinu po prebudení, ako odporúča aj portál Thought Catalog. Už za pár dní si všimnete, že ste po celý deň oveľa produktívnejší, sústredenejší a máte podstatne viac energie. 

Článok pokračuje pod videom ↓

V prvé dni to síce bude náročné, no keď na sebe začnete badať výsledky, budete si ďakovať, že ste svoju rannú rutinu zmenili. Ako teda začať deň? Ideálne by bolo, keby ste si na každú z týchto aktivít našli aspoň 5-10 minút času.

#1 Čítanie

Zvyknete si ráno dopriať šálku rannej kávy či čaju? Ak áno, jednoducho si pri tom prečítajte aspoň zopár strán z knihy, ktorú máte práve rozčítanú. Pomôže vám to sústrediť sa a vašu myseľ to preberie ešte efektívnejšie než kofeín.

Photo by Vincenzo Malagoli from Pexels

#2 Písanie

Píšte – čokoľvek. O tom, čo máte v pláne, aké úlohy vás dnes čakajú, alebo akékoľvek myšlienky, ktoré vám napadnú. Čo i len 5 minút písania nakopne hneď zrána vašu kreativitu a sami ucítite, že tvorivá nálada sa vás potom bude držať po celý deň. 

#3 Cvičenie

Ak sa na to necítite, nemusíte si hneď zrána dať kardio alebo posilňovanie. Úplne postačí, keď sa na 5 minút poriadne ponaťahujete. Rozprúdi to váš krvný obeh a vy sa budete cítiť sviežo a plní energie po celý zvyšok dňa. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov