Aký to musí byť pocit, keď viete, že kravatu, ktorú ste si nedávno kúpili, budete mať na vlastnom pohrebe? Prečítajte si správu od muža, ktorý vie, že mu už nezostáva veľa času.

Čo by ste robili, keby ste zistili, že máte pred sebou len pár mesiacov života? Asi by vás najprv prepadlo zúfalstvo, potom panika. Potom by ste začali hľadať cestu, ako z toho von. Všakovaké riešenia, ktoré by vám aspoň trošku pomohli predĺžiť si dobu existencie. Nakoniec by však prišlo zmierenie. A to dosiahol aj jeden muž, ktorého meno ostalo v anonymite. Má 24 rokov a mal mať ešte takmer celý život pred sebou. Bolo by to tak, keby mu plány neskrížila rakovina.

Článok pokračuje pod videom ↓

Napriek tomu sa snaží zo svojej situácie vyťažiť maximum. Vie, že nemá čo stratiť. Má však niečo, čo má z nás len málokto. Poznanie. Na otvorenej sieti Reddit napísal list, ktorý vám ukáže, na čom naozaj záleží. A nie, nie sú to peniaze.

Dajte svojmu životu zmysel

Photo by Calum MacAulay on Unsplash

„Mám 24 rokov a prednedávnom som si vybral kravatu, ktorú budem mať na pohrebe. Rakovinu mi zistili až príliš neskoro a kvôli tomu nemám šancu na dlhší život. Uvedomil som si, že som svoj život premárnil, nedal som mu zmysel, nič som po sebe nezanechal. Tak trošku využijem túto sieť a napíšem aspoň tento príspevok. Dúfam, že bude všetkým pripomínať to, čo je v živote podstatné,“ tak začína príspevok mladého muža, ktorý sa ukrýva pod prezývkou A true wolf.

Vykašlite sa na názor ostatných

Ďalej pokračuje odhaleniami, ktoré môžu pozitívne ovplyvniť život každého z nás. Podvedome to aj vieme, no neraz podľahneme zhonu a tak nám uniká skutočný zmysel života. „Nestrácajte čas v zamestnaní, ktoré vás nebaví. Nemôžete uspieť, ak doň nevložíte vášeň, trpezlivosť a odhodlanie. Robte to, čo vás baví. Je to to najdôležitejšie na svete. Netrápte sa kvôli názoru ostatných. Strach vás oslabuje a paralyzuje. Ak ho necháte pôsobiť, úplne vás zlomí. Počúvajte svoj vnútorný hlas. Naozaj sa to oplatí. Pre niekoho budete bláznom, pre iného zas legendou. Nezabúdajte na to, že všetko je len uhol pohľadu.“

Čas je komodita, ktorá sa nedá obnoviť

Photo by Rodion Kutsaev on Unsplash

Mladý muž sa zamýšľa nad tým, čo by urobil vo svojom živote inak a to radí aj ostatným: „Vedzte, že len vy ste zodpovední za svoj život. Prevezmite preto zodpovednosť za to, čo sa vám deje. Jedzte zdravšie a nájdite si šport, ktorý vás bude napĺňať. Len nič neodkladajte na potom, pretože to „potom“ už nemusí prísť. Svoju rodinu a blízkych neberte ako samozrejmosť. Môžu vám veľmi rýchlo zmiznúť zo života.

Ako som si uvedomil, že mám pred sebou posledné dni života, môj život sa stal oveľa zmysluplnejším. Je mi ľúto, že neuvidím veľa vecí a objavov, no ak môj príspevok zlepší život k lepšiemu aspoň jednému z vás, určite bude mať zmysel. Bojujte za to, v čo veríte, nedajte sa zlomiť okolnosťami. Je to váš život, tak verím, že sa rozhodnete správne. Zanechajte na tomto svete po sebe stopu. Žite zmysluplný život.

Žiť je nádherné, no pamätajte na to, že tu nie sme navždy. Takže svoj vymedzený čas na zemi prežite s vášňou. Nech to stojí za to. Ďakujem!“

Túto silnú správu sa určite oplatí prečítať viackrát. Možno vám dá odvahu, aby ste (konečne) začali nasledovať svoj sen.

Pozri aj: Myslíte si, že váš život nemá zmysel? Prečítajte si tento inšpirujúci príbeh, vďaka ktorému sa na všetko pozriete inými očami

reddit, thinkinghumanity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov