Foto: Photo by Sarah Kreusel from Pexels

Káva alebo čaj?

Každý z nás má iný obľúbený nápoj. Jedna skupina ľudí si nedokáže svoj život predstaviť bez kávy, ďalší by sa zas za nič na svete nedokázali vzdať čaju. Ktorý z týchto nápojov máte radšej vy? Možno vás prekvapí, ako veľa to o vás prezrádza. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal to portál Brightside. 

#1 Extroverti preferujú čaj

Ako ukázali výsledky istého prieskumu, extroverti a ambiverti majú radšej čaj, a naopak, väčšími milovníkmi kávy sú introverti. Paradoxne, štúdia Andrewho P. Smitha z Cardiff University však dokázala, že introverti dosahujú vyššie pracovné výkony bez kofeínu. 

#2 Milovníci kávy milujú riziko

Ďalšia štúdia dokázala, že milovníci kávy sú viac impulzívni a neboja sa riskovať – práve naopak, riziko niekedy doslova vyhľadávajú. Aj preto mávajú radi extrémne športy alebo časté vyhľadávanie nových zážitkov. 

#3 Milovníci čaju spia lepšie

Ukázalo sa, že lepší spánok majú ľudia, ktorí preferujú časj. Naopak, milovníci kávy sami priznali, že ich spánok nie je až taký dobrý. 

Photo by Dana Tentis from Pexels

#4 Milovníci čaju preferujú cukor

Ďalší prieskum zas poukázal na zaujímavý fakt hovoriaci o tom, že ľudia, ktorí preferujú čaj, si tento nápoj osladia radšej, ako milovníci kávy ten svoj. 

#5 Milovníci kávy majú radšej psov

Čo myslíte, kto má radšej psov a kto mačky? Táto zaujímavá štúdia zistila, že milovníci kávy preferujú psov, zatiaľ čo milovníci kávy majú radšej mačky. 

#6 Ak preferujete čaj, ste viac kreatívni

Ukázalo sa tiež, že viac kreatívni sú ľudia, ktorí preferujú čaj – nové nápady k nim prichádzajú jednoduchšie. Na druhú stranu, ďalšia štúdia dokázala, že káva zlepšuje našu schopnosť riešiť problémy. 

#7 Milovníci kávy sú menej deprimovaní

Zaujímavým je aj fakt, že podľa štúdie majú milovníci až o 32 % menej depresívnych myšlienok ako ľudia, ktorí preferujú čaj. 

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov