Predstavte si, že by ste niekoho zabili a jeho duch by vás potom prenasledoval. Možno by vás prinútil priznať sa k vášmu zločinu, možno by ste zošaleli a nasledovali ho na druhú stranu. Títo 10 vrahovia si to však nemuseli predstavovať. Zažili to na vlastnej koži.

Nemôžeme s určitosťou povedať, či nadprirodzené javy existujú. No rovnako nemôžeme povedať, že sú čistým výmyslom. Mnohým z nás sa stali situácie, v ktorých nám naskočila husia koža, tlkot srdca sa zrýchlil a my sme netušili, či sme sa zbláznili, alebo či to, čo vidíme, je skutočne pravda. Niektorým z nás sa zjavili zosnulí príbuzní s cieľom rozlúčiť sa pred poslednou cestou na druhý breh. Iných vystrašil nevysvetliteľný buchot vo vedľajšej izbe o tretej ráno.

Článok pokračuje pod videom ↓

Množstvo z nás podobné situácie považuje za výplody našej fantázie. No iní skutočne veria, že to boli naozajstní duchovia, snažiaci sa s nami spojiť. Že to boli naši zosnulí známi, ktorí nás vystrašili, aj keď ich cieľom bolo upútať našu pozornosť.

Predstavte si však, ak nás dokážu vystrašiť ľudia, ktorí nás počas svojho života milovali, čo by sa stalo, keby ste zabili človeka a jeho duch by vás prenasledoval? Možno by z vášho života spravil peklo. Možno by sa vás snažil prinútiť priznať sa k svojmu zločinu. A možno by ste zošaleli a rozhodli sa svoje trápenie ukončiť priložením hlavne k spánku…

Týmto desiatim vrahom sa to stalo. Ich vlastné obete ich aj po smrti prenasledovali a donútili ich priznať sa k spáchaným vraždám. Pravdaže, za pravé fakty ani jednu z výpovedí týchto vrahov nemôžeme považovať. Predsa len, nemohli to mať v hlave úplne v poriadku, ak sa rozhodli niekomu dopomôcť z tohto sveta. No aj napriek tomu sú všetky tieto príbehy neuveriteľne mrazivé a nútia nás pýtať sa, či je posmrtný život naozaj len výplodom bujnej fantázie.

pixabay.com

1. Mark Bridger

Tento muž trávil svoje bežné večery pitím alkoholu, sledovaní pornografie a pozeraním sa na nemravné fotografie malých detí. Jedného večera roku 2012, po tom, čo ho celý strávil opíjaním sa, sa odišiel porozhliadnuť po okolí, za cieľom nájsť akési mladé dievča.

A narazil na April Jonesovú, malé 5- ročné dievčatko. April nastúpila do Bridgerovho auta a už ju nikdy nevideli. Bridger bol zatknutý hneď na ďalší deň. Priznal sa, že zabil April, no tvrdil, že to bola nehoda. Podľa jeho slov mal do malého dievčatka omylom naraziť, naložiť jej telíčko do auta a ísť hľadať pomoc. Alkohol mu však rozmazal pamäť a netušil, čo sa stalo ďalej.

Keď však potom našiel forenzný expert v dome Marka Bridgera fragmenty krvi a kostí, ktorých DNA sa zhodovalo s DNA April Jonesovej, polícia výpoveď zamietla. Polícia sa domnievala, že Bridger dievčatko predtým, ako ho zabil a zbavil sa jeho tela, sexuálne zneužil. Súd s políciou súhlasil a Mark bol odsúdený na život vo väzení.

Svojmu spoluväzňovi po čase strávenom medzi stenami väznice prezradil, že ho mučia vízie jeho obete, ktorá ho každú noc navštevuje v cele. Či je však duch malej April skutočne duchom, alebo len výplodom Bridgerovho chorého mozgu, zostáva záhadou.

news.images.itv.com

2. Jose E. Ferreira Jr.

V tom čase sedemnásťročný Jose Ferreira spoznal Carrie Ann Jopekovú, trinásťročné dievča, na večierku v roku 1982. Podelil sa s ňou o cigaretu a ona mu navrhla, aby s ňou išiel do suterénu, čo Jose nadšene prijal.

Keď však kráčali dole schodmi, Carrie začala o svojom nápade pochybovať. Otočila sa na Joseho a povedala: ,,Neviem, či to je dobrý nápad.“ A Jose odpovedal: ,,Ideš dole,“ a sotil ju dole schodmi.

Ferreira sa pozrel na Carrieino bezvládne telo a uvidel príležitosť. Až potom, čo ju sexuálne zneužil, si uvedomil, že má zlomený krk. Carrie bola mŕtva. Jose odniesol jej telo z domu a pochoval ju pod susedovu verandu. Telo nenašli ďalších 17 mesiacov.

Polícia nemala žiadne vodítka a prípad zostal nevyriešený. Po troch desaťročiach sa však Ferreira konečne priznal k vražde Carrie Jopekovej. Vo svojej výpovedi povedal, že ho Carriein duch prenasleduje, odkedy ju zabil, a že ho vlastne donútila priznať sa k svojmu činu.

media.jrn.com

3. Ah Fong

V roku 1999 v Hong Kongu, traja členovia tajného gangu zajali ženu menom Fan Man-yee. Tvrdili, že im dlží 20 000 hongkonských dolárov. Muži Fan príšerne mučili po dobu jedného mesiaca, až kým nezomrela. Jej telo rozrezali, uvarili časti a hodili kusy do odpadu.

Jeden z mužov mal 13-ročnú priateľku, známu len ako ,,Ah Fong,“ ktorá mu pomohla s mučením Fan. Po Faninej smrti začala Ah Fong trpieť nočnými morami, v ktorých videla jej ducha. Ah Fong zavolala políciu a nahlásila zločin. Tí si spočiatku mysleli, že sa jedná len o výmysel dospievajúceho dievčaťa, no keď začali skúmať miesto, kde mala byť Fan mučená, našli jej časti tela.

Členovia gangu boli zatknutí a celý prípad bol predvedený pred súd. Ah Fong svedčila výmenou za imunitu a muži boli obvinení zo zabitia a odsúdení na život vo väzení. Je len otázne, či sa mladému dievčaťu skutočne zjavoval Fanin duch, alebo sa len ozvali jej výčitky svedomia.

listverse.com

4. Victor Amewugah

Victor si jedného večera v roku 2013 najal taxikára na dlhú cestu. Keď však boli v polovici, vytiahol zbraň, taxikára zastrelil a v taxíku odišiel. Čoskoro svoj zločin opäť zopakoval. Amewugah sa stal podozrivým z vrážd a musel sa dať na útek. No netrvalo dlho a pripojil sa k nemu duch jeho druhej obete, ktorý ho mal začať prenasledovať a dokonca na neho mal aj zaútočiť.

Duch sa neustále objavoval v jeho snoch a vraj ho raz aj udrel, keď spal. Victor sa nedokázal poriadne vyspať a jeho trápenie sa stalo takým neznesiteľným, že sa rozhodol o svojom zločine povedať priateľovi. Ten zavolal políciu a nahlásil, že videl Victora šoférovať jeden z taxíkov obetí.

Polícia Amewugaha zatkla a on sa k spáchaným vraždám priznal a svoje činy oľutoval. Amewugaha neskôr radil svojim kolegom, zločincom, aby zmenili svoj životný štýl, a tak sa vyhli neželaným návštevám duchov ich obetí.

listverse.com

5. Al Capone

14. februára 1929 sa v garáži stretlo sedem členov, vrátane Jamesa Clarka, chicagskeho North Side gangu. V ten večer k nim prišli štyria muži, dvaja z nich boli oblečení ako policajti, a prikázali členom gangu, aby sa zoradili pozdĺž steny. Začali strieľať a všetkých siedmich mužov zabili. Tento masaker sa do histórie zapísal ako Saint Valentine’s Day Massacre (v preklade Masaker na svätého Valentína.)

Aj keď prípad tohto masakru nebol nikdy vyriešený, predpokladá sa, že za ním stál súper North Side gangu, Al Capone, vodca South Side gangu. Al Capone bol zatknutý mesiace po vražde a väzenskí strážcovia povedali, že z jeho cely sa ozývali desivé výkriky, a že žiadal akéhosi Jimmyho, aby ho nechal na pokoji.

Duch ho mal prenasledovať aj po tom, čo väzenie opustil. Capone si dokonca najal médium, ktoré malo ducha vyhnať, no dopadlo to neúspešne. Neskôr, dlho po Valentínskom masakri, počuli členovia jeho ochranky, ako sa vo svojej izbe s niekým rozpráva a prosí ho, aby odišiel, aby ho nechal tak. Keď však ochranka vtrhla do izby, našli ho tam samého. Al Capone svojej ochranke prezradil, že ho straší duch Jamesa Clarka od doby, čo sa udial ten masaker.

didyouknowfacts.com

6. Bhim Shankar Giri

Bhim mal veľké trápenie so svojím bratom. Jeetendra Anantlal Giri neprestajne obťažoval Bhimovu manželku a ten ho veľakrát žiadal, aby ju nechal na pokoji, no Jeetendra si nedal povedať. Keď mu jedného dňa praskli nervy, rozhodol sa, že svojho brata zabije.

Vylákal ho do odľahlej oblasti s prísľubom večierku, opil ho a podrezal mu hrdlo. Bhim však nevedel, čo tým spôsobí. Telo svojho brata dobre schoval a sám sa ukryl v úzadí, aby na seba nepútal zbytočnú pozornosť. Jeho rodina si všimla, že sa Jeetendra stratil a oznámili to na polícii. A po týždni sa to všetko začalo.

Bhim začal počuť bratov hlas a neustále sa mu o ňom snívalo. Keď sa mu jednej noci zdalo, že ho Jeetendra škrtí, vzdal sa. Bhim sa svojej rodine priznal k vražde brata. Tá ho zobrala na políciu, kde ho zatkli.

mid-day.com

7. John Nkuna

V roku 2002 v Južnej Afrike John Nkuna a jeho dvaja priatelia uniesli Boba Roela Bayoiho. Zviazali ho kúskom látky, zbili ho, poliali benzínom a nakoniec zapálili. Bayoiho pozostatky našiel neskôr pastier dobytka, ktorý zavolal políciu.

Nkuna utiekol do iného mesta, aby nebol prenasledovaný políciou. Tou síce nebol, no o pár dní neskôr ho začal prenasledovať duch Boba Rela Bayoiho. Každú noc počúval, ako ho Bob prosí, nech povie jeho rodine, že to bol on, čo ho zabil. Dokonca sa mu vyhrážal, že ak to nespraví, tak sa už nikdy v živote nevyspí pokojným spánkom a bude ho nasledovať na druhú stranu.

John bol tak vystrašený slovami mŕtveho Boba, že odišiel za jeho rodinou a ku všetkému sa priznal. Nkuna a jeho priatelia boli zatknutí, no obvinený bol len on. Na súde tvrdil, že je nevinný, no nemalo to žiadnu váhu, pretože súd na jeho obvinenie použil jeho priznanie Bobovej rodine. Nakoniec bol odsúdený na 15 rokov väzenia.

listverse.com

8. Adrian Daou

V roku 2010 bola v Ottawe, na miestnom parkovisku, sekerou popravená Jennifer Stewardová. Jej prípad bol dlhé tri roky nevyriešený, až do doby, kedy sa objavil istý Adrian Daou.

Priznal sa k jej vražde, no polícia mu spočiatku neverila, aj keď poznal časti, ktoré mohol poznať len vrah. Nakoniec mu polícia dala kartónovú rolku a prikázala mu, aby zopakoval svoj zločin. Jeho pohyby sa zhodovali s vraždou. Daou vysvetlil, že Jennifer zabil, aby odštartoval svoju hudobnú kariéru. Myslel si, že keď niekoho zabije, bude dobrý rapper, pretože ľudia stále rozprávajú o vraždách.

Daou neskôr vypovedal, že po vražde si išiel zapáliť marihuanu na cestu pre cyklistov, a že tam prvýkrát uvidel ducha Jennifer, ako sa nad ním vznáša. Potom dodal, že tri roky ju vídaval aj niekoľkokrát za deň.

i.cbc.ca

9. Daniel French

V roku 2013 si chcel Daniel zarobiť rýchle peniaze. Preto sa rozhodol vykradnúť dom v komunite dôchodcov. French sa bez problémov dostal do domu 87-ročnej Barbary Howeovej, pretože pracoval ako údržbár. Starej žene venoval úder paralyzérom, ibaže ona neodpadla. Barbaru preto začal škrtiť, ale ruky na jej krku držal pridlho a žena zomrela. Jej telo ukryl a začal prehľadávať jej veci.

Našiel 18 dolárov a diamantový prsteň, ktorý vyhodil za jazdy zo svojho okienka na aute. Vražda Barbary Howeovej bola nevyriešená dva roky. Polícia však našla dôkazy, ktoré ich priviedli k Frenchovi. Vypočúvali ho a on sa ku všetkému priznal. Daniel vo svojej výpovedi povedal, že sa cíti príšerne za vraždu Barbary, a že sa mu žena dokonca aj zjavila ako duch a on sa jej už stihol ospravedlnil.

hips.htvapps.com

10. Terry Childs

V roku 1987 Terry Childs ubodal mladé 17-ročné dievča, Lois Sigala, k smrti. Bol odsúdený na 41 rokov väzenia za vraždu. Za čas, čo strávil vo väzení, sa stihol priznať k niekoľkým iným vraždám.

Jednou z jeho obetí bola Linda Ann Jozovich, ktorú v roku 1979 uniesol z parkoviska a potom ju zbil, uškrtil a niekoľkokrát ju opakovane pobodal. Childs skryl jej telo v pohorí Santa Cruz. Trvalo viac ako desať rokov, kým našli jej pozostatky.

Childs tvrdil, že sa musel priznať ku všetkým vraždám, aby sa oslobodil od svojich démonov. Povedal, že bol prenasledovaný duchmi jeho obetí. Videl ich vo svojej cele, ako na neho hľadia. Tvrdil, že ho prenasledoval duch Lindy Ann Jozovich, a že zmizla hneď po tom, čo sa priznal k jej vražde. Childsove priznania zvýšili jeho trest odňatia slobody na doživotie bez nároku na prepustenie.

mercurynews.com

Pozri aj: 10 tajomných záhad z celého sveta, ktoré ostali dodnes nevyriešené. Niektoré vás možno pobavia, iné vám dnes nedovolia zaspať

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov