Foto: Photo by Oleg_bf Oleg Borisov from Pexels

Narcistkou môže byť aj žena, a nie je to nič nezvyčajné.

Keď sa hovorí alebo píše o narcistoch, vo väčšine prípadov sa za nich označujú muži, čo môže vzbudiť dojem, že žena narcizmom trpieť nemôže. To je však omyl a opak je pravdou – existuje aj mnoho narcistiek. Ako ich spoznáte?

Portál The Minds Journal popísal, že sa vyznačujú týmito 7 znakmi. 

#1 Až príliš im záleží na ich vzhľade

Samozrejme, že každý sa snaží vyzerať dobre, no ženy trpiace narcizmom to doslova preháňajú. Do rôznych skrášľovacích procedúr investujú denne množstvo času a peňazí, a svojím vzhľadom sú doslova posadnuté. 

#2 “Nie” neberú ako odpoveď

Narcistické ženy sú presvedčené o tom, že im patrí všetko, čo si želajú, a je každého povinnosťou zabezpečiť im to. Slovíčko “nie” teda v žiadnom prípade neberú ako odpoveď. 

#3 Flirtujú kedykoľvek a s kýmkoľvek

Veľmi dobre si uvedomujú, aké sú atraktívne, a všetky svoje ženské zbrane neváhajú využiť. S mužmi radi flirtujú, a nemajú pritom žiadne morálne zásady. Bez zábran napríklad budú zvádzať aj muža svojej priateľky a podobne. 

#4 Ospravedlniť sa im robí problém

Je toho veľa, za čo by sa mohli ženy trpiace narcizmom svojmu okoliu ospravedlniť, no ani náhodou to nemajú v pláne. Spravia to iba vtedy, ak je to súčasťou nejakej ich manipulátorskej hry, aj vtedy im to však robí veľký problém. 

Photo by Vie Studio from Pexels

#5 Chýba im empatia

Ženy sú vo všeobecnosti považované za osoby, ktoré majú viac empatie ako muži, no pre ženy s narcistickými sklonmi to neplatí. Nedokážu sa vžiť do niekoho situácie, a nič také ako ľútosť nepoznajú. 

#6 Nevyjednávajú – manipulujú

Žena – narcistka, nikdy nepristúpi na dohodu alebo na kompromis. Bude sa tak síce tváriť, no pravda je taká, že vždy vás zmanipuluje tak, aby bolo po jej. So žiadnou inou alternatívou totiž ani neráta. 

#7 Sú veľmi súťaživé

Zdravá súťaživosť je v poriadku, a niekedy dokonca môže byť prospešná, no ženy s narcistickými sklonmi sú súťaživé až chorobne. Pre to, aby boli vždy najlepšie, sú vždy ochotné urobiť čokoľvek – a fair play to teda rozhodne nebude. 

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov