Foto: Photo by YURI MANEI from Pexels

Prijať ich je veľmi ťažké.

Keď si prečítate týchto 5 životných právd, možno si poviete, že sú absolútne demotivujúce či frustrujúce, a s niektorými z nich sa dokonca možno nestotožníte. Pravda je ale taká, že ide o fakty, ktoré skôr či neskôr bude musieť prijať každý. Tí najinteligentnejší ľudia, ktorých už život poriadne preskúšal, ich však už prijať dokázali.

To, o ktorých 5 životných právd ide, popísal portál Everyday Power.

#1 Musíme akceptovať, že veci sa niekedy vyvinú inak, ako chceme

Samozrejme, toto nepoteší nikoho. Je pre nás totiž prirodzené všetko si plánovať a mať veľké sny, no pravda je taká, že naše plány nie vždy vyjdú. Nikdy totiž nebudeme mať výhradne vo svojich rukách všetky okolnosti, a ako ste si už určite všimli, život je absolútne nepredvídateľný. Je preto dobré vedieť, čo chcete, a ísť si za tým, no ak to nevyjde, nemôžete sa tým nechať odradiť, a neberte to ako nejakú krivdu. Radšej popremýšľajte nad plánom B. 

#2 Tie najlepšie a najužitočnejšie životné lekcie sú vždy najtvrdšie

Život je niekedy poriadny cynik, a tak sa stáva, že keď nás chce naučiť niečo, z čoho budeme čerpať po zvyšok života, urobí to poriadne bolestivým spôsobom. Práve to je dôvodom, prečo sú tie najtvrdšie a najbolestivejšie skúšky tými najlepšími. Ide v nich však o to, či a koľko vydržíte. Ak náročnosť celej situácie zvládnete a nezložíte sa, verte, že tá výhra na konci tejto “hry” bude stáť za to. 

Photo by Altin Ferreira on Unsplash

#3 V živote zažijeme oveľa viac zlyhaní ako úspechov 

Prezentovanie dokonalých životov na sociálnych sieťach priviedlo ľudí k presvedčeniu, že cesta k úspechu vyzerá ako prechádzka ružovou záhradou, ktorá je hladká a vôbec nie je kľukatá. Pravdou je však pravý opak. Na každý jeden úspech pripadá množstvo zlyhaní, a v žiadnom prípade sa za ne netreba hanbiť. Práve naopak – poukázať aj na ne dokážu len tí najsilnejší. 

#4 Nie vždy dostaneme to, čo chceme, ale vždy dostaneme to, čo potrebujeme

To, čo chceme, pre nás veľakrát nie je to najlepšie. To, že to nevidíme my, však neznamená, že to nevidí osud, Boh, vesmír alebo čokoľvek, v čo veríte. Faktom je, že aj keď to tak na prvý pohľad veľakrát nevyzerá, no vždy je všetko tak, ako byť má. Musíme sa jednoducho naučiť dôverovať procesu a načasovaniu všetkého, čo sa nám deje. 

#5 Naše problémy ani zďaleka nie sú také výnimočné, ako si myslíme

Keď nás niečo trápi, veľakrát samých seba presvedčíme o tom, že nič podobné ešte nikto na svete neriešil, a preto nám nikto nerozumie. Pravdou však je, že naše problémy nie sú ani zďaleka také ojedinelé, ako si nahovárame. Prijať to je síce bolestivé a utrpí tým naše ego, no stále je to lepšie, ako zveličovať. 

everydaypower
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov